Sparris- och lökpaj med citron och dragon
Gluten- och mjölkproteinfri paj utan äggstanning. En fräsch och lättlagad paj med primörer som kan varieras efter årstid. Bjud alla!
Ingredienser
4 portioner
Pajdeg
1 citron
3 dl glutenfri mjölmix
2 krm salt
100 g mjölkfritt margarin
2 kokta kalla potatisar
Fyllning
4 silverlökar
1 kruka dragon
3 msk olivolja
ev 1 msk vitvinsvinäger
200 g pärltomater
250 g sparris
salt
peppar
Gör så här
Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2331 KJ / 558 kCal
Fett32 g
Salt1 g
Kolhydrater56 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Frasigt och gott pajskal, men uteslöt citron (hade ingen hemma). Fyllde den med broccoli, purjolök och fetaost. Toppade med riven prästost. Mycket gott.
Jeanette
2022-07-18