Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Sparris- och lökpaj med citron och dragon

Gluten- och mjölkproteinfri paj utan äggstanning. En fräsch och lättlagad paj med primörer som kan varieras efter årstid. Bjud alla!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad för 4 port.

  1. Pajdeg: Riv skalet från citronen och pressa ur saften.
  2. Mixa ihop citronskal, mjölmix, salt och margarin i en matberedare. Pressa ner potatisen och tillsätt 2 msk citronsaft och blanda till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ i kylen.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyllning: Skala och skär lökarna i stora bitar. Plocka och grovhacka dragonen. Fräs löken mjuk i hälften av olivoljan utan att den får färg. Tillsätt dragonen mot slutet och vänd runt. Om det blivit citronsaft över så häll på den annars tillsätt vinägern.
  5. Dela tomaterna i halvor.
  6. Skala sparrisen om den är grov. Bryt av den nedre träiga delen av sparrisen. Dela sparrisen på längden och på mitten en gång. Koka den snabbt i lättsaltat vatten ca 2 minuter. Spola sparrisen genast i kallt vatten och låt den rinna av.
  7. Grädda pajdegen mitt i ugnen 10-15 minuter, eller tills den börjar få lite färg. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
  8. Blanda lök, tomater och sparris. Vänd runt grönsakerna med resten av olivoljan, salta och peppra och lägg dem i pajskalet.
  9. Grädda ytterligare ca 15 minuter.
  10. Servera gärna pajen med en blandad grönsallad och vinägrett.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos, ägg och sojaprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 1 citron
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 krm salt
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 kokta kalla potatisar
Fyllning
  • 4 silverlökar
  • 1 kruka dragon
  • 3 msk olivolja
  • ev 1 msk vitvinsvinäger
  • 200 g pärltomater
  • 250 g sparris
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2331 kJ / 558 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept