UNDER 30 MIN | Medel

Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost

Halstrade pilgrimsmusslor är en riktig förrättsfavorit som tål god variation! Här får de sällskap av pärltomater, silverlök och smulad getost – och lite färska örter som garnering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela tomaterna. Skala och hacka löken fint. Blanda tomater, lök, olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och strö i saltet. Lägg i pilgrimsmusslorna och halstra till gyllenbrun stekyta, ca 1 1/2 minut per sida.
  3. Lägg tomatsalladen på tallrikar och smula över getosten.
  4. Till garnering: Lägg på pilgrimsmusslorna och garnera med färska örter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 gula pärltomater
  • 12 röda pärltomater
  • 1/2 silverlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 150 g getost
Till garnering
  • färska örter t ex körvel persilja, dill eller gräslök

Näringsvärde
Per portion

Energi 1014 kJ / 242 kCal