Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
2
Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost

Halstrade pilgrimsmusslor är en riktig förrättsfavorit som tål god variation! Här får de sällskap av pärltomater, silverlök och smulad getost – och lite färska örter som garnering.

Pilgrimsmussla med tomatsallad och getost

Ingredienser

4 portioner
12   gula pärltomater
12   röda pärltomater
1/2   silverlök
2 msk  olivolja
1 msk  rödvinsvinäger
salt och svartpeppar
1/2 tsk  salt
8   pilgrimsmusslor
150 g  getost

Till garnering

färska örter t ex körvel persilja, dill eller gräslök

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt getost mot laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt getost mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Rödvinssås är helt underbar.

Anne

2024-04-13

Toppen gott!

Linda

2018-01-01

Näringsvärde per portion

Energi1014 KJ / 242 kCal
Fett6 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Halstrad pilgrimsmussla med gremolata
Betyg 3.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Halstrade pilgrimsmusslor med tomat och avokado
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pilgrimsmusslor i curry
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjur med grönsaksnudlar och vitlöksdressing
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga