Kycklingfärsspett med senap och dragon

3
2
Kycklingfärsspett med senap och dragon

De här dragondoftande kycklingfärsspetten serveras med en riktigt god sallad på champinjoner och grillad sparris, och en härlig, senapssmakande dressing.

Kycklingfärsspett med senap och dragon

Ingredienser

4 portioner

Kycklingfärs

1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 dl rostad lök
1 msk senap
1 msk hackad färsk dragon
1/2 tsk salt
2 krm nymald peppar
1 msk olja till plåten
grillspett

Dressing

1 msk grovkornig senap
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
salt och peppar

Sallad

250 g champinjoner
1 silverlök
1 kruka gräslök
ca 500 g grön sparris

För alla

Gör äggfri: uteslut ägget.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök och glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- och risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Bra att förbereda och bara grilla när gästerna kommer!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Redaktionen

2016-05-12

Hej Inger, vi har nu sett över receptet och minskat mängden mjölk. Ledsen att dina spett blev till biffar och hoppas de ändå smakade bra. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och lycka till med nästa sats med spett. Hälsningar Ulrika

Inger

2016-05-07

Färsspetten blev VÄLDIGT lösa innan tillagning. Det fungerade att göra mindre pannbiffar av spetten och steka i stekpannan. Jag försökte med riktiga fyrkantiga spett av bambu, men färsen föll av. Att lägga dem på grillen var inte att tänka på. Steka på plåt i ugnen? Ja men varför då ha spett, överhuvudtaget?

Näringsvärde per portion

Energi 1618 KJ / 386 kCal
Fett 21.5 g
Salt 1.4 g
Kolhydrater 19.7 g
Protein 35.4 g
Läs mer om näringsvärden