Kycklingfärsspett med senap och dragon
De här dragondoftande kycklingfärsspetten serveras med en riktigt god sallad på champinjoner och grillad sparris, och en härlig, senapssmakande dressing.
Ingredienser
4 portioner
Kycklingfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
500 g kycklingfärs
1 ägg
1/2 dl rostad lök
1 msk senap
1 msk hackad färsk dragon
1/2 tsk salt
2 krm nymald peppar
1 msk olja till plåten
grillspett
Dressing
1 msk grovkornig senap
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Sallad
250 g champinjoner
1 silverlök
1 kruka gräslök
ca 500 g grön sparris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1618 KJ / 386 kCal
Fett21.5 g
Salt1.4 g
Kolhydrater19.7 g
Protein35.4 g
Kommentarer
Hej Inger, vi har nu sett över receptet och minskat mängden mjölk. Ledsen att dina spett blev till biffar och hoppas de ändå smakade bra. Tack för att du uppmärksammade oss på detta och lycka till med nästa sats med spett. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2016-05-12Färsspetten blev VÄLDIGT lösa innan tillagning. Det fungerade att göra mindre pannbiffar av spetten och steka i stekpannan. Jag försökte med riktiga fyrkantiga spett av bambu, men färsen föll av. Att lägga dem på grillen var inte att tänka på. Steka på plåt i ugnen? Ja men varför då ha spett, överhuvudtaget?
Inger
2016-05-07