Lins- och mandelbollar är ett magiskt gott laktovegetariskt alternativ till köttbullar. De smakrika vegobollarna görs av linser, havregryn, mandel och parmesan. Vi serverar de färdiga linsbollarna till pasta tillsammans med grädde och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2020
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta. Välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Osten kan innehålla löpe.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ännu ett misslyckande med era recept!
Christina
2021-11-06Hej Christina! Vad tyckte du var dåligt med receptet? Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-11-09Hej! Går det att få reda på näringsvärde osv? Det brukar stå med.
Linn
2021-07-14Hej Linn! Självklart! Vi har nu uppdaterat receptet med näringsvärden. Scrolla längre ner så hittar du näringsvärdena. 😊 Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-07-19Kan man ta mandelmjöl istället för hela mandlar? Det mjölet som jag har är ganska grynigt.
Thina
2020-08-14Hej Thina! Det går bra med mandelmjöl istället för hela mandlar. Smaken påverkas inte men konsistensen blir lite lenare. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-17