Pappardelle med svamp, persilja och vitlök
En enkel, vegetarisk pappardelle! Svampen får en härlig smak av persilja och vitlök. Rostade pumpakärnor och parmesan sätter sedan en lite lyxigare ton på rätten.
Ingredienser
4 portioner
4 port färsk pappardelle vitlök & persilja
250 g portabello, kastanjechampinjoner eller champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar eller gul lök (4 salladslökar motsvarar 1 gul lök)
1 kruka persilja
3 morötter
4 msk olivolja
salt
svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl pumpakärnor
1 dl kokvatten från pastan
Till servering
1 dl hyvlad parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl parmesanost.
Energi2825 KJ / 675 kCal
Fett36 g
Salt0.5 g
Kolhydrater71 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favoriter just nu! Kör dock utan pumpafrön. Otroligt gott och enkelt.
Elenore
2022-05-19Toppengott! Körde glutenfri färskpasta istället, samt lite viltfond i, mycket smarrigt :D
Ylva
2021-11-15Gott, men jag tycker det är bättre med dubbla mängden svamp och morötter.
Cecilia
2020-07-21Hej Cecilia! Tack för tipset! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-07-29