Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

28
3
Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

En enkel, vegetarisk pappardelle! Svampen får en härlig smak av persilja och vitlök. Rostade pumpafrön och parmesan sätter sedan en lite lyxigare ton på rätten.

Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

Ingredienser

4 portioner
4 port färsk pappardelle vitlök & persilja
250 g portabello, kastanjechampinjoner eller champinjoner
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar eller gul lök (4 salladslökar motsvarar 1 gul lök)
1 kruka persilja
3 morötter
4 msk olivolja
salt och svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl pumpakärnor
1 dl kokvatten från pastan

Till servering

1 dl hyvlad parmesan

För alla

Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Uteslut eller byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl parmesanost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Elenore

2022-05-19

En av mina favoriter just nu! Kör dock utan pumpafrön. Otroligt gott och enkelt.

Ylva

2021-11-15

Toppengott! Körde glutenfri färskpasta istället, samt lite viltfond i, mycket smarrigt :D

Cecilia

2020-07-21

Gott, men jag tycker det är bättre med dubbla mängden svamp och morötter.

Redaktionen ICAse

2020-07-29

Hej Cecilia! Tack för tipset! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2825 KJ / 675 kCal
Fett 36 g
Salt 5 g
Kolhydrater 71 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden