Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pappardelle med svamp, persilja och vitlök

En enkel, vegetarisk pappardelle! Svampen får en härlig smak av persilja och vitlök. Rostade pumpafrön och parmesan sätter sedan en lite lyxigare ton på rätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Ansa och skiva svampen. Skala och riv eller finhacka vitlöken. Ansa och strimla salladslökarna. Grovhacka persiljan. Skala morötterna, fortsätt att skala dem till ”nudlar” med potatisskalaren.
  3. Stek svampen i olivoljan, tillsätt vitlök och salladslök mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar. Blanda grädden med svampen och koka upp.
  4. Rosta pumpakärnorna i en torr och het stekpanna.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg ner morotsnudlarna och koka med sista minuten. Spara 1 dl av pastans kokvatten (för 4 port). Låt pastan och morötterna rinna av i ett durkslag.
  6. Häll tillbaka pastan i grytan, tillsätt kokvattnet, svampen och persiljan. Blanda ordentligt och smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.
  7. Till servering: Servera pastan direkt med rostade pumpakärnor och parmesan

För alla

Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde mot soja-, ris- eller havrebaserad ersättningsprodukt. Uteslut eller byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.

Näringsberäkningen är inkl parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port färsk pappardelle vitlök & persilja
  • 250 g portabello, kastanjechampinjoner eller champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 salladslökar eller gul lök (4 salladslökar motsvarar 1 gul lök)
  • 1 kruka persilja
  • 3 morötter
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokvatten från pastan
Till servering
  • 1 dl hyvlad parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2825 kJ / 675 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept