Sommarpasta med sparris och dill

11
2
Sommarpasta med sparris och dill

En fräsch sommarpasta med sparris och dill passar utmärkt en ljummen sommarkväll. Sparris, salladslök, morot och salladsärtor ger ett härligt tuggmotstånd till såsen. Strö riven peccorino över.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021

Sommarpasta med sparris och dill

Ingredienser

4 portioner

Sås

250 g
grön sparris
1/2
påse salladslök (à 125 g)
150 - 200 g
snackmorötter
2 msk
olja
1
vitlöksklyfta
-
salt
-
peppar
1 dl
mjölk
1/2 msk
majsstärkelse
2 dl
vispgrädde
1 tsk
vitvinsvinäger
1 dl
kokvatten från pastan
1
kruka dill

Pasta

4
port pasta (gärna campanelle eller gemelli)
150 g
salladsärtor
100 g
riven pecorinoost

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut peccorino mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj glutenfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Anette

2021-03-05

Med extra tillsatser i form av bla kryddor lyckades rätten knipa en 4:a. Jag spädde heller inte ut såsen. Det hade varit bra om ungefärlig stektid på morötterna fanns med.

Josef

2018-05-30

Härlig ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 2863 KJ / 684 kCal
Fett 36 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 63 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept