Sommarpasta med sparris och dill
En fräsch sommarpasta med sparris och dill passar utmärkt en ljummen sommarkväll. Sparris, salladslök, morot och salladsärtor ger ett härligt tuggmotstånd till såsen. Strö riven peccorino över.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2021
Ingredienser
4 portioner
Sås
250 g grön sparris
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 - 200 g snackmorötter
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 dl mjölk
1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl kokvatten från pastan
1 kruka dill
Pasta
4 port pasta (gärna campanelle eller gemelli)
150 g salladsärtor
100 g riven pecorinoost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2863 KJ / 684 kCal
Fett36 g
Salt1.6 g
Kolhydrater63 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Med extra tillsatser i form av bla kryddor lyckades rätten knipa en 4:a. Jag spädde heller inte ut såsen. Det hade varit bra om ungefärlig stektid på morötterna fanns med.
Anette
2021-03-05Härlig ändå.
Josef
2018-05-30