Sommarpasta med sparris och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sommarpasta med sparris och dill

En fräsch sommarpasta med sparris och dill passar utmärkt en ljummen sommarkväll. Sparris, salladslök, morot och salladsärtor ger ett härligt tuggmotstånd till såsen. Strö riven peccorino över.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Sås: Ansa och dela sparrisen. Ansa och strimla salladslökarna och dela morötterna.
  3. Stek morötterna i oljan i en stekpanna, tillsätt sparris och pressad vitlök mot slutet av stekningen. Krydda med salt och peppar.
  4. Blanda mjölken med majstärkelsen och rör ner i pannan. Tillsätt grädden och koka upp. Smaka av med vinäger.
  5. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt salladsärtorna koka med de sista 3-4 minuterna. Spara lite av pastavattnet att späda såsen med.
  6. Sås: Grovhacka dillen, vänd ner den och salladslöken i såsen tillsammans med lite pastavatten.
  7. Servera pastan med sås och riven peccorino.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut peccorino mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj glutenfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
Sås
  • 250 g grön sparris
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 200 g snackmorötter
  • 2 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 dl kokvatten från pastan
  • 1 kruka dill
Pasta
  • 4 port pasta (gärna campanelle)
  • 150 g salladsärtor
  • 100 g pecorinoost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2863 kJ / 684 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept