Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett går snabbt att laga och passar både som lätt huvudrätt eller till förrätt. Servera den härligt nötiga vinägretten uppskedad över smakrik, lufttorkad skinka och mumsig, citruskokt sparris.
Ingredienser
4 portioner
750 g grön eller vit sparris
1/2 citron
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
100 g parmaskinka
Vinägrett
50 g hasselnötter
2 msk balsamvinäger
1/2 dl majsolja
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Till servering
bladpersilja
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1420 KJ / 340 kCal
Fett23 g
Kommentar
Enkelt och jättegott! Man kan koka sparrisen i bara vatten och droppa pressad citron över på tallriken - blir minst lika bra. Det blev vinägrett över och den kunde sparas i kylen i minst 2 veckor.
Åsa
2005-10-11