Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett går snabbt att laga och passar både som lätt huvudrätt eller till förrätt. Servera den härligt nötiga vinägretten uppskedad över smakrik, lufttorkad skinka och mumsig, citruskokt sparris.

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
750 g  grön eller vit sparris
1/2   citron
5 dl  vatten
1 msk  salt
1 msk  socker
100 g  parmaskinka

Vinägrett

50 g  hasselnötter
2 msk  balsamvinäger
1/2 dl  majsolja
2 krm  salt
1/2 krm  vitpeppar

Till servering

bladpersilja
bröd

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd bjuds till.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och jättegott! Man kan koka sparrisen i bara vatten och droppa pressad citron över på tallriken - blir minst lika bra. Det blev vinägrett över och den kunde sparas i kylen i minst 2 veckor.

Åsa

2005-10-11

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 340 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Hemlagad müsli
Betyg 3.2 av 5.
128 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krispig müsli
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krokanttryffel med hasselnöt
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Prästostrostad sparris och morötter med Nobisdressing
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga