Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett går snabbt att laga och passar både som lätt huvudrätt eller till förrätt. Servera den härligt nötiga vinägretten uppskedad över smakrik, lufttorkad skinka och mumsig, citruskokt sparris.

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Ingredienser

4 portioner
750 g grön eller vit sparris
1/2 citron
5 dl vatten
1 msk salt
1 msk socker
100 g parmaskinka

Vinägrett

50 g hasselnötter
2 msk balsamvinäger
1/2 dl majsolja
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar

Till servering

bladpersilja
bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Enkelt och jättegott! Man kan koka sparrisen i bara vatten och droppa pressad citron över på tallriken - blir minst lika bra. Det blev vinägrett över och den kunde sparas i kylen i minst 2 veckor.

Åsa

2005-10-11

Näringsvärde per portion

Energi1420 KJ / 340 kCal
Fett23 g

Testa liknande recept

Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmachips
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Serranochips
Betyg 3.6 av 5.
65 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampsedani med lufttorkad skinka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tagliatelle alla contadina
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga