Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett

Sparris med parmaskinka och hasselnötsvinägrett går snabbt att laga och passar både som lätt huvudrätt eller till förrätt. Servera den härligt nötiga vinägretten uppskedad över smakrik, lufttorkad skinka och mumsig, citruskokt sparris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vinägrett: Rosta nötterna i en torr stekpanna. Gnugga av skalet i en handduk. Hacka nötterna grovt. Blanda nötterna med vinäger, olja, salt och peppar.
  2. Skala den vita sparrisen (den gröna behöver ej skalas) med potatisskalare från strax under toppen och nedåt. Skär av en bit av rotändan. Lägg sparrisen i en traktörpanna med knopparna åt ett håll.
  3. Pressa saften ur citronen. Häll citronsaft och vatten i pannan. Tillsätt salt och socker. Sjud sparrisen i 8-10 min. Känn med en sticka mitt på att den är klar.
  4. Häll av vattnet. Lägg sparrisen på assietter och skinkan bredvid. Skeda vinägretten över sparris och skinka.
  5. Till servering: Garnera med bladpersilja och bjud kuvertbröd till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt bröd bjuds till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 750 g grön eller vit sparris
  • 1/2 citron
  • 5 dl vatten
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • 100 g parmaskinka
Vinägrett
  • 50 g hasselnötter
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1/2 dl majsolja
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Till servering
  • bladpersilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1420 kJ / 340 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden