Prästostrostad sparris och morötter med Nobisdressing
Vårens primörer sparris och morötter får en härlig crunch och sälta av panko och prästost. Nobisdressing är en av de klassiska såserna, som du gör som en majonnäs eller aioli men med ägg som kokat i 2 minuter. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
500 g grön sparris
4 morötter (à ca 100 g)
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
2 dl riven prästost
1/2 dl panko
Nobisdressing
2 ägg
1 vitlöksklyfta
4 tsk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl majsolja
1 kruka gräslök
Serveringsförslag
lammstek
varmrökt lax
kokta ägg
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3645 KJ / 871 kCal
Fett84 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein14 g
Kommentarer