Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka

Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka är en härlig förrätt som är enkel att göra. Gratinera halv avokado med selleristjälkar, parmaskinka, hasselnöt och gorgonzola i ugn och servera med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Dela avokadorna mitt itu och ta bort kärnorna. Ställ halvorna i ugnssäkra portionsformar.
  3. Strimla selleristjälkarna och parmaskinkan. Grovhacka nötterna. Blanda selleri, skinka och nötter. Fyll blandningen i avokadorna.
  4. Skär osten i 4 tjocka skivor (för 4 port). Lägg osten över avokadorna. Gratinera ca 5 min eller tills osten börjar smälta och få lite färg.
  5. Servera genast, gärna med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora avokador
  • 2 selleristjälkar
  • 100 g parmaskinka
  • 50 g hasselnötter
  • 100 g gorgonzola
  • ev rostat bröd till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 29 g
Läs mer om näringsvärden