Knaperstekt röding med citron & honungsbrynt färskpotatis
Denna härligt lyxiga fiskrätt på knaperstekt röding tillagar du på under en timme! Inte särskilt svår att tillaga, men kommer definitivt att imponera på middagsgästerna! Servera rödingen till honungsbrynt färskpotatis och dillkräm.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
Parmaskinkachips
4 skivor parmaskinka
Dillkräm
2 dl crème fraiche
1 knippe färsk dill
2 tsk flytande honung
juicen av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
600 g färskpotatis
2 msk smör
1 1/2 msk flytande honung
1 knippe morötter
1 knippe rädisor
1/2 rödlök
1 knippe sparris (à 250 g)
juicen av 1/2 citron
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
600 g filéad röding med skinn (eller laxfilé)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2877 KJ / 687 kCal
Fett39 g
Kolhydrater46 g
Protein39 g
Kommentarer
Jag brukar väldigt ofta läsa ICA recept för jag vet att det är tillagat och inte ”hitttepå” som i många bloggar osv. Och håller helt med Inga-Britt om kommentaren. Vad ska man med skinkan till? Jag ser inget svar från ICA. Hur kommer det sig? Jag undrar också vad jag ska ha skinkan till. Trots att jag är en mycket vad kokerska så listar jag inte ut svaret på Inga-Britts adekvata fråga. Så jag undrar oxå: Vad ska man ha skinkan till?? / Agneta P.s. använde skinkan till förrätt i stället. Receptet på förrätten håller jag för mig själv. Ds
Agneta
2021-05-28Tack Agneta för din fråga och vad roligt att du uppskattar våra recept <3 . Vad bra att du hittade ett användningsområde till skinkan, passar ju perfekt som förrätt. Nu har vi uppdaterat receptet att man ska dekorera med parmaskinkachipsen vid servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-06-17Vad skall man ha skinkan till?
Inga-britt
2008-05-20