Knaperstekt röding med citron & honungsbrynt färskpotatis

Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat
2
Knaperstekt röding med citron & honungsbrynt färskpotatis

Denna härligt lyxiga fiskrätt på knaperstekt röding tillagar du på under en timme! Inte särskilt svår att tillaga, men kommer definitivt att imponera på middagsgästerna! Servera rödingen till honungsbrynt färskpotatis och dillkräm.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Knaperstekt röding med citron & honungsbrynt färskpotatis

Ingredienser

4 portioner

Parmaskinkachips

4   skivor parmaskinka

Dillkräm

2 dl  crème fraiche
1   knippe färsk dill
2 tsk  flytande honung
juicen av 1/2   citron
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
600 g  färskpotatis
2 msk  smör
1 1/2 msk  flytande honung
1   knippe morötter
1   knippe rädisor
1/2   rödlök
1   knippe sparris (à 250 g)
juicen av 1/2   citron
1 tsk  salt
1 krm  malen vitpeppar
600 g  filéad röding med skinn (eller laxfilé)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och crème fraiche mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Jag brukar väldigt ofta läsa ICA recept för jag vet att det är tillagat och inte ”hitttepå” som i många bloggar osv. Och håller helt med Inga-Britt om kommentaren. Vad ska man med skinkan till? Jag ser inget svar från ICA. Hur kommer det sig? Jag undrar också vad jag ska ha skinkan till. Trots att jag är en mycket vad kokerska så listar jag inte ut svaret på Inga-Britts adekvata fråga. Så jag undrar oxå: Vad ska man ha skinkan till?? / Agneta P.s. använde skinkan till förrätt i stället. Receptet på förrätten håller jag för mig själv. Ds

Agneta

2021-05-28

Tack Agneta för din fråga och vad roligt att du uppskattar våra recept <3 . Vad bra att du hittade ett användningsområde till skinkan, passar ju perfekt som förrätt. Nu har vi uppdaterat receptet att man ska dekorera med parmaskinkachipsen vid servering. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2021-06-17

Vad skall man ha skinkan till?

Inga-britt

2008-05-20

Näringsvärde per portion

Energi2877 KJ / 687 kCal
Fett39 g
Kolhydrater46 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Röding med mandelpotatis och dillbrynt smör
Betyg 2.9 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad röding
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röding med flötgröt
Betyg 3.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad röding och knaprig sallad
Betyg 3 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé med saffranssmör
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad sparris i parmaskinka med färskost
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga