Spanska fisken | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Spanska fisken

Spanska fisken är ett gott och smakrikt fiskrecept. Den vita fisken marineras så den får en lätt citronsmak innan den läggs ned i en gryta av tomater, squash, oliver och lök. Den goda fiskgrytan serveras med ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär torskfilén i bitar. Lägg dem i en ugnssäker form. Häll på citronsaft och salt. Låt fisken stå att marinera i ca 30 minuter.
  2. Häll tomatkross i en gryta. Strimla squashen. Skala och hacka löken. Lägg det gröna i tomaterna. Krydda med salt, svartpeppar. Rör ner oljan. Koka grönsaksröran i ca 5 minuter.
  3. Lägg i torskbitarna och låt småputtra tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 5 minuter. Strö över svarta oliver. Servera med ris och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp krossade tomater (à 400-500 g)
  • 2 squash
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 20 svarta oliver
  • ris
  • sallad
Marinad
  • 600 g torskfilé , sej eller hoki
  • saft av 1/2 citron
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Torskfilé utan skinn MSC

10 % rabatt

ICA Gott Liv 400 g

Mer info