Grekisk torsk allt-i-ett

39
4
Grekisk torsk allt-i-ett

Fryst torsk i ”block” är smidig vardagsmat. Torsken med sin milda smak gör sig utmärkt i ugnen tillsammans med potatis, paprika, rödlök och champinjoner. Lägg till en fräsch citron- och kaprisröra som pricken över i. Med fetaostkräm till blir det grekiskt värre.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Grekisk torsk allt-i-ett

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

2 rödlökar
2 röda paprikor
500 g små potatisar
250 g champinjoner
3 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt

Citron- och kaprisblandning

1 liten tvättad citron
2 msk kapris
2 msk olivolja
1/2 msk torkad rosmarin

Torsk

1 paket tinad torskfilé (à 400 g)
1 krm svartpeppar
2 krm salt

För alla

Fri från guten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri fetaostkräm.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaostkrämen och servera med tofukräm.

Gör så här

Tips

Tina torsken i kylskåp över natten, så går det snabbt att laga sedan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Vivi-anne

2021-09-10

Här ska ni få höra hur man gör denna fantastiska fiskrätt ännu godare. Ta en näve kalamataoliver istället för champinjonerna. Skippa fetaostcremen om du ska minska på det feta. Supergott!

Andreas

2020-03-17

Varför lägger ni inte in fetaostkrämen under ingredienser? Då får man sedan med det i inköpslistan, supersmart! Eller hur?

Redaktionen ICAse

2020-03-26

Hej Andreas! Tack för ditt smarta tips, vi ska ha det i åtanke. Inköpslistan är ju toppen att kunna lägga in ingredienserna i. Hälsningar Ulrika

Jessica

2019-08-18

Nästa gång blir det mindre rosmarin och mer av kaprisröran.

Näringsvärde per portion

Energi 1591 KJ / 380 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden