Grekisk torsk allt-i-ett

Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat
6
Grekisk torsk allt-i-ett

Fryst torsk i ”block” är smidig vardagsmat. Torsken med sin milda smak gör sig utmärkt i ugnen tillsammans med potatis, paprika, rödlök och champinjoner. Lägg till en fräsch citron- och kaprisröra som pricken över i. Med fetaostkräm till blir det grekiskt värre.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Grekisk torsk allt-i-ett

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

2   rödlökar
2   röda paprikor
500 g  små potatisar
250 g  champinjoner
3 msk  olivolja
1 tsk  torkad rosmarin
1 tsk  salt

Citron- och kaprisblandning

1   liten tvättad citron
2 msk  kapris
2 msk  olivolja
1/2 msk  torkad rosmarin

Torsk

1   paket tinad torskfilé (à 400 g)
1 krm  svartpeppar
2 krm  salt

För alla

Fri från guten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri fetaostkräm.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaostkrämen och servera med tofukräm.

Gör så här

Tips

Tina torsken i kylskåp över natten, så går det snabbt att laga sedan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Allt som är inspirerat från det grekiska köket (det bästa) blir gott. Även denna rätt +oliverna blev god. Själv åt vi den med goda grekiska ostar som vi köpt med oss när vi var hemma i Aten senast :) Mums

Tomas

2023-08-29

Gott, lägg till svarta Oliver utan kärnor tillsammans m fisken och skär även potatisen i kvartar

Katarina

2023-03-29

Här ska ni få höra hur man gör denna fantastiska fiskrätt ännu godare. Ta en näve kalamataoliver istället för champinjonerna. Skippa fetaostcremen om du ska minska på det feta. Supergott!

Vivi-anne

2021-09-10

Näringsvärde per portion

Energi1591 KJ / 380 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein23 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Torsk med kaprisstekta haricots verts och ruccolacrème
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Långkokt lammstek i olivolja
Betyg 4.2 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med rödbetskräm, pepparot och kapris
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Torsk- och pastapanna
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen sallad med paprika, oliver och fetaost
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga