Grekisk torsk allt-i-ett
Fryst torsk i ”block” är smidig vardagsmat. Torsken med sin milda smak gör sig utmärkt i ugnen tillsammans med potatis, paprika, rödlök och champinjoner. Lägg till en fräsch citron- och kaprisröra som pricken över i. Med fetaostkräm till blir det grekiskt värre.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
2 rödlökar
2 röda paprikor
500 g små potatisar
250 g champinjoner
3 msk olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
Citron- och kaprisblandning
1 liten tvättad citron
2 msk kapris
2 msk olivolja
1/2 msk torkad rosmarin
Torsk
1 paket tinad torskfilé (à 400 g)
1 krm svartpeppar
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1591 KJ / 380 kCal
Fett17 g
Salt3 g
Kolhydrater30 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Allt som är inspirerat från det grekiska köket (det bästa) blir gott. Även denna rätt +oliverna blev god. Själv åt vi den med goda grekiska ostar som vi köpt med oss när vi var hemma i Aten senast :) Mums
Tomas
2023-08-29Gott, lägg till svarta Oliver utan kärnor tillsammans m fisken och skär även potatisen i kvartar
Katarina
2023-03-29Här ska ni få höra hur man gör denna fantastiska fiskrätt ännu godare. Ta en näve kalamataoliver istället för champinjonerna. Skippa fetaostcremen om du ska minska på det feta. Supergott!
Vivi-anne
2021-09-10