Grekisk torsk allt-i-ett

37
3
Grekisk torsk allt-i-ett

Fryst torsk i ”block” är smidig vardagsmat. Torsken med sin milda smak gör sig utmärkt i ugnen tillsammans med potatis, paprika, rödlök och champinjoner. Lägg till en fräsch citron- och kaprisröra som pricken över i. Med fetaostkräm till blir det grekiskt värre.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Grekisk torsk allt-i-ett

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

2
rödlökar
2
röda paprikor
500 g
små potatisar
250 g
champinjoner
3 msk
olivolja
1 tsk
torkad rosmarin
1 tsk
salt

Citron- och kaprisblandning

1
liten tvättad citron
2 msk
kapris
2 msk
olivolja
1/2 msk
torkad rosmarin

Torsk

1
paket tinad torskfilé (à 400 g)
1 krm
svartpeppar
2 krm
salt

För alla

Fri från guten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri fetaostkräm.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaostkrämen och servera med tofukräm.

Gör så här

Tips

Tina torsken i kylskåp över natten, så går det snabbt att laga sedan.

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Andreas

2020-03-17

Varför lägger ni inte in fetaostkrämen under ingredienser? Då får man sedan med det i inköpslistan, supersmart! Eller hur?

Redaktionen ICAse

2020-03-26

Hej Andreas! Tack för ditt smarta tips, vi ska ha det i åtanke. Inköpslistan är ju toppen att kunna lägga in ingredienserna i. Hälsningar Ulrika

Jessica

2019-08-18

Nästa gång blir det mindre rosmarin och mer av kaprisröran.

Maria

2017-02-02

Jättegott och enkelt recept. Hade inte fetaost hemma så det blev en timjancrème till. Full pott!

Näringsvärde per portion

Energi 1591 KJ / 380 kCal
Fett 17 g
Salt 3 g
Kolhydrater 30 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept