Torsk med rostad paprika, vitlök och chili
Prova en förenklad variant av maträtten bacalao eller bacalo som är vanlig i Portugal och Spanien: istället för saltad plattfisk använder vi torsk som bakas i ugn med potatis, paprika, vitlök och chili och toppas med pinjenötter och persilja. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Grillad paprika
3 röda paprikor
1 msk olivolja (till rostning i ugnen)
2 vitlöksklyftor
1/2 röd peppar (chili)
1/2 dl olivolja (till salsan)
salt
Potatis
600 g potatis
1 silverlök
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl hackad persilja
Torsk
4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
Serveringsförslag
pinjenötter
persilja
olivolja
flingsalt
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Köp färdig hel grillad paprika på burk.
Servera gärna med grillad eller stekt citron.
Servera gärna med grillad eller stekt citron.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag tog torskblock istället för torskrygg, solroskärnor istället för pinjenötter (för att hålla ner kostnaden). Jag hackade i lite kapris (små i lag) för en härlig sälta i salsan. Hade även i lite goda urkärnade oliver. Kommer absolut göra denna rätt igen.
Ulrika
2023-11-05Vi kör med grillad paprika på burk
Cecilia
2023-09-14Lätt att göra och fantastiskt gott!
Karin
2023-08-20