Torsk med rostad paprika, vitlök och chili
Prova en förenklad variant av maträtten bacalao eller bacalo som är vanlig i Portugal och Spanien: istället för saltad plattfisk använder vi torsk som bakas i ugn med potatis, paprika, vitlök och chili och toppas med pinjenötter och persilja. Fantastiskt gott!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
Grillad paprika
3 röda paprikor
1 msk olivolja (till rostning i ugnen)
2 vitlöksklyftor
1/2 röd peppar (chili)
1/2 dl olivolja (till salsan)
salt
Potatis
600 g potatis
1 silverlök
2 msk olivolja
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl rostade pinjenötter
1 dl hackad persilja
Torsk
4 bitar torskrygg (à ca 150 g)
1/2 tsk salt
Serveringsförslag
pinjenötter
persilja
olivolja
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi1837 KJ / 439 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater32 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag tog torskblock istället för torskrygg, solroskärnor istället för pinjenötter (för att hålla ner kostnaden). Jag hackade i lite kapris (små i lag) för en härlig sälta i salsan. Hade även i lite goda urkärnade oliver. Kommer absolut göra denna rätt igen.
Ulrika
2023-11-05Vi kör med grillad paprika på burk
Cecilia
2023-09-14Lätt att göra och fantastiskt gott!
Karin
2023-08-20