Frittata med champinjoner och skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Frittata med champinjoner och skinka

Frittata är en smakrik, italiensk variant av omelett som gräddas i ugn. Matig som en paj med ägg, potatis och lök, lik en bondomelett eller spansk tortilla. Här även med rökt skinka, champinjoner och bladspenat. Lättlagat, gott och prisvärt med ICA Basic.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C
  2. Låt potatisen rinna av och skär den i tärningar.
  3. Skala och skiva löken. Strimla skinkan. Låt champinjonerna rinna av.
  4. Fräs potatis, lök, skinka och champinjonerna i hälften av olivoljan i en stekpanna som tål ugnsvärme. Vänd ner spenaten.
  5. Vispa ihop resten av olivoljan med ägg och vatten, krydda med salt och peppar.
  6. Häll äggblandningen över fräset. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

För alla

Rätten innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk potatis (à 680 g)
  • 2 gula lökar
  • 300 g rökt skivad skinka
  • 1 burk skivade champinjoner (à 184 g)
  • 2 msk olivolja
  • 65 g bladspenat
  • 6 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1462 kJ / 347 kCal