Frittata med champinjoner och skinka
Frittata är en smakrik, italiensk variant av omelett som gräddas i ugn. Matig som en paj med ägg, potatis och lök, lik en bondomelett eller spansk tortilla. Här även med rökt skinka, champinjoner och bladspenat. Lättlagat, gott och prisvärt med ICA Basic.
Ingredienser
4 portioner
1 burk potatis (à 680 g)
2 gula lökar
300 g rökt skivad skinka
1 burk skivade champinjoner (à 184 g)
2 msk olivolja
65 g bladspenat
6 ägg
1/2 dl vatten
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1758 KJ / 419 kCal
Fett20 g
Salt5 g
Kolhydrater26 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gjorde lite vsriant från höften. Stekte bacon, tog tärnad fryst potatis, bland svamp fryst o fryst hackad spenat. 8 ägg o 75ml vatten cira. Gott.
Jari
2017-09-06Super god. Kommer att göra detta recept flera ggr.
Veronika
2015-02-10