Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Baskisk panna

Detta recept går snabbt och enkelt att tillaga. Baskisk panna sprider en underbar doft av vitlök, tomat och basilika i köket. Servera direkt ur pannan med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gul lök. Strimla rökt skinka. Skölj, kärna ur och strimla paprika. Tärna tomater. Värm olja i en stekpanna. Fräs löken gyllengul. Tillsätt skinkan, pressa i vitlöksklyftor och fyll på med paprika och tomater. Låt fräsa några minuter.
  2. Vispa ihop ägg, torkad basilika eller kruka färsk basilika, salt och peppar. Häll äggsmeten över det gröna. Rör om då och då. Låt rätten få en fast men krämig konsistens. Servera direkt ur pannan med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 200 g rökt skinka
  • 1 grön paprika
  • 3 1/2 tomater
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 vitlöksklyftor
  • 6 ägg
  • 1/2 msk torkad basilika eller färsk basilika (1/2 msk torkad motsvarar 1/2 kruka färsk basilika)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.