Spansk tortilla med bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spansk tortilla med bacon

Omelett på spanskt vis. Med tärnad potatis och knaprig bacon blir den här äggrätten en ordentligt matig och mättande måltid. Servera med tomat, basilika- och rödlökssallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 39, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Häll av och skölj potatisen, låt den rinna av. Strimla baconet. Skala och finhacka den gula löken.
  2. Värm oljan i en stekpanna. Stek den gula löken tills den får fin färg. Tillsätt potatisen och stek några minuter tills den blir varm. Tillsätt baconet och stek tillsammans ca 5 minuter.
  3. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
  4. Häll äggsmeten över potatis, bacon och lök.
  5. Låt tortillan steka på svag värme under lock ca 10 minuter tills smeten stannat.
  6. Skala och finhacka rödlöken. Klyfta tomaterna och hacka basilikan. Vänd lök, tomater och basilika med vinäger och olivolja.
    Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera tortillan tillsammans med tomatsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g tärnad potatis
  • 80 g färdigstekt bacon
  • 2 gula lökar
  • 1 msk olja
  • 6 ägg
  • 1 dl mjölk , gärna 1,5%
  • 1 tsk oregano
  • salt och peppar
  • 1/2 rödlök
  • 4 tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1702 kJ / 409 kCal