Spansk tortilla med bacon

36
6
Spansk tortilla med bacon

Omelett på spanskt vis. Med tärnad potatis och knaprig bacon blir den här äggrätten en ordentligt matig och mättande måltid. Servera med tomat, basilika- och rödlökssallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012

Spansk tortilla med bacon

Ingredienser

4 portioner
1
burk tärnad potatis (à 700 g)
80 g
färdigstekt bacon
2
gula lökar
1 msk
olja
6
ägg
1 dl
mjölk , gärna 1,5%
1 tsk
oregano
-
salt och peppar
1/2
rödlök
4
tomater
1/2
kruka basilika
1 tsk
vitvinsvinäger
1 tsk
olivolja
Under 45 minuter

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Camilla

8/22/2020

5 stjärnor

Camilla

8/22/2020

Superdupergott👍🏼🌟🌟🌟🌟🌟

Lina

2/3/2020

Obs att det är färdigkokt potatis på burk som avses! Det fattade inte jag, men det gick bra ändå - om än lite långsammare... 🙂 Tog amandinepotatis med skal och tärningar a la bacon och fick en smarrig vegetarisk rätt!

Redaktionen ICAse

2/4/2020

Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har uppdaterat receptet så att det tydligare framgår att man ska använda färdigtärnad potatis på burk. Men det går ju bra som du gjorde om man har tid och ork att hacka :) Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1702 KJ / 409 kCal
Fett 18.6 g
Kolhydrater 38 g
Protein 19.2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept