Spansk tortilla med bacon
Omelett på spanskt vis. Med tärnad potatis och knaprig bacon blir den här äggrätten en ordentligt matig och mättande måltid. Servera med tomat, basilika- och rödlökssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012
Ingredienser
4 portioner
1 burk tärnad potatis (à 700 g)
80 g färdigstekt bacon
2 gula lökar
1 msk olja
6 ägg
1 dl mjölk , gärna 1,5%
1 tsk oregano
salt
peppar
1/2 rödlök
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1702 KJ / 409 kCal
Fett18.6 g
Kolhydrater38 g
Protein19.2 g
Kommentarer
5 stjärnor
Camilla
2020-08-22Superdupergott👍🏼🌟🌟🌟🌟🌟
Camilla
2020-08-22Obs att det är färdigkokt potatis på burk som avses! Det fattade inte jag, men det gick bra ändå - om än lite långsammare... 🙂 Tog amandinepotatis med skal och tärningar a la bacon och fick en smarrig vegetarisk rätt!
Lina
2020-02-03Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har uppdaterat receptet så att det tydligare framgår att man ska använda färdigtärnad potatis på burk. Men det går ju bra som du gjorde om man har tid och ork att hacka :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-02-04