Spansk tortilla med bacon

38
6
Spansk tortilla med bacon

Omelett på spanskt vis. Med tärnad potatis och knaprig bacon blir den här äggrätten en ordentligt matig och mättande måltid. Servera med tomat, basilika- och rödlökssallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2012

Spansk tortilla med bacon

Ingredienser

4 portioner
1 burk tärnad potatis (à 700 g)
80 g färdigstekt bacon
2 gula lökar
1 msk olja
6 ägg
1 dl mjölk , gärna 1,5%
1 tsk oregano
salt och peppar
1/2 rödlök
4 tomater
1/2 kruka basilika
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk olivolja

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Camilla

2020-08-22

5 stjärnor

Camilla

2020-08-22

Superdupergott👍🏼🌟🌟🌟🌟🌟

Lina

2020-02-03

Obs att det är färdigkokt potatis på burk som avses! Det fattade inte jag, men det gick bra ändå - om än lite långsammare... 🙂 Tog amandinepotatis med skal och tärningar a la bacon och fick en smarrig vegetarisk rätt!

Redaktionen ICAse

2020-02-04

Hej Lina! Tack för din kommentar. Vi har uppdaterat receptet så att det tydligare framgår att man ska använda färdigtärnad potatis på burk. Men det går ju bra som du gjorde om man har tid och ork att hacka :) Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1702 KJ / 409 kCal
Fett 186 g
Kolhydrater 38 g
Protein 192 g
Läs mer om näringsvärden