Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spansk räkpasta

Smaskig och vackert gul pastarätt med saffran, räkor, tomat, spenat och matlagningsgrädde.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlök samt ansa och strimla purjolöken.
  3. Värm olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och purjolök, låt fräsa någon minut utan att det tar färg. Tillsätt saffran och oregano, låt fräsa med någon minut.
  4. Häll på grädden och krydda med salt och peppar. Koka ihop några minuter. Stäng av plattan och vänd ner de frysta räkorna och persiljan. Låt räkorna bli varma.
  5. Dela tomaterna. Blanda tomater, spenat och den avhällda pastan med räksåsen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta fusilli/skruvmakaroner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk torkad oregano
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 200 g frysta, skalade räkor
  • 2 msk hackad persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1748 kJ / 418 kCal