Spansk räkpasta
Smaskig och vackert gul pastarätt med saffran, räkor, tomat, spenat och matlagningsgrädde.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta fusilli/skruvmakaroner
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
2 msk olivolja
1 paket saffran (à 1/2 g)
1 tsk torkad oregano
2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
200 g frysta, skalade räkor
2 msk hackad persilja
250 g körsbärstomater
65 g färsk spenat
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1748 KJ / 418 kCal
Fett15.9 g
Kolhydrater47.3 g
Protein19.3 g
Kommentarer
Hade i lite hummerfond för lite mer smak. Mycket gott
Emelié
2023-03-18Gott! Lagade till 2 port. Halverade pastan men hade räkor och sås enligt 4 port, ändå snudd på för lite sås. Till nästa gång tar jag mer grädde. Men kanongott!
Mona
2022-11-12Älskar denna rätten 😍
Matilda
2020-04-20