Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ugnsbakad fisk med kaviarsås, dill och haricotsvertssallad

En färgglad och aromatisk fiskrätt som kommer bli en favorit hemma hos dig! Den ugnsbakade fisken läggs på en bädd av haricotvertssallad och över den ringlas den krämiga kaviarsåsen för att slutligen toppas med dill. Middagen är komplett!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken och räkorna.
  2. Sätt ugnen på 150˚C.
  3. Skär fisken i portionsbitar. Ansa och skiva purjolöken.
  4. Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  5. Ansa och skiva purjolöken, fräs den i oljan. Rör ner grädde och låt såsen koka ca 5 minuter. Rör ner kaviaren och smaka av med salt och peppar.
  6. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Blanda dillen med haricots verts och räkor.
  7. Servera fisken med kokt potatis, kaviarsås och haricots vertssallad.

 För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfri grädde.
Mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g fryst fisk (alaska pollock)
  • 200 g frysta, skalade räkor
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 4 msk kaviar
  • 200 g haricots verts
  • 3 msk hackad dill
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1777 kJ / 426 kCal