Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta pesto med kyckling

Denna Pasta pesto med matig kyckling är perfekt vardagsmat som går snabbt att tillaga. Blanda bara samman din stekta varma kyckling med krispig lök, tomat, pesto, spenat och nykokt pasta så har du en färdig måltid att servera. God, snabb och enkel!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek kycklingen med oljan i en stekpanna, lägg på ett lock och låt kycklingen eftersteka i ett par minuter.
  3. Tärna tomaterna, skala och skiva löken.
  4. Blanda kokt pasta med kyckling, tomat, lök, pesto och spenat. Smaka av med salt och peppar.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på peston. I övrigt är rätten fri från laktos.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: peston kan innehålla mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Peston kan innehålla parmesan som i sin tur kan innehålla lysozym, som känsliga äggallergiker bör undvika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (penne)
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1/2 msk olja
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 dl pesto
  • 65 g spenat
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2460 kJ / 589 kCal