Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Räkor med curry och tomat

En härlig orange-gul och välsmakande pastarätt med ingredienser som räkor, äpple och curry. Grädde och krossade tomater ger rätten sin krämiga konsistens.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och strimla purjolöken. Skär äpplet i tärningar.
  4. Fräs purjo, äpple och curry hastigt i matfettet. Blanda i pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden. Smaka av med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  5. Servera med pasta och gärna en sallad.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och matlagningsgrädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 portioner pasta (gärna farfalle)
  • 1/2 purjolök
  • 1 rött äpple
  • 1 msk curry
  • 1 msk smör (eller margarin)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater (chili)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2202 kJ / 527 kCal