Räkor med curry och tomat

47
2
Räkor med curry och tomat

En härlig orange-gul och välsmakande pastarätt med ingredienser som räkor, äpple och curry. Grädde och krossade tomater ger rätten sin krämiga konsistens.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012

Räkor med curry och tomat

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade räkor
4 portioner pasta (gärna farfalle)
1/2 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör (eller margarin)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater (chili)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och matlagningsgrädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och byt ut matlagningsgrädden mot mjölkfritt ris-, havre- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Annika marie

2021-10-14

Gott men kommer välja passerade tomater utan chili nästa gång då chilin tog över och dolde smaken av curry. /Annika.

Eva

2021-08-31

Jättegott. Använde annan pasta men gott ändå. Hade inte chili utan använde ingefära paprika svartpeppar.

Näringsvärde per portion

Energi 2202 KJ / 527 kCal
Fett 13.3 g
Kolhydrater 65.5 g
Protein 32.5 g
Läs mer om näringsvärden