Räkor med curry och tomat
En härlig orange-gul och välsmakande pastarätt med ingredienser som räkor, äpple och curry. Grädde och krossade tomater ger rätten sin krämiga konsistens.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
4 portioner pasta (gärna farfalle)
1/2 purjolök
1 rött äpple
1 msk curry
1 msk smör (eller margarin)
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
390 g krossade tomater (chili)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2202 KJ / 527 kCal
Fett13.3 g
Kolhydrater65.5 g
Protein32.5 g
Kommentarer
Tycker det blev oproportionerligt mycket sås, dessutom tror jag att det hade blivit godare med halva mängden passerade tomater.
Ritva
2024-10-29Jättegod, men nästa gång tar jag lite mer grädde.
Kristina
2024-01-15Gott men kommer välja passerade tomater utan chili nästa gång då chilin tog över och dolde smaken av curry. /Annika.
Annika marie
2021-10-14