Räkor Indienne

92
23
Räkor Indienne

Det här är en spännande och mustig risrätt med räkor i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Räkor Indienne

Ingredienser

4 portioner
400 g
skalade räkor
4
port ris
2
röda paprikor
1/2
purjolök
2 tsk
curry
1 msk
smör eller margarin
2
vitlöksklyftor
2 msk
tomatpuré
1
förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl
mellangrädde
-
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

92

Kommentarer

Katrine

2021-07-21

En god vardagsrätt som jag testade att göra för första gången. Efter lite tips bland kommentarerna, samt ingen purjolök hemma, blev några ändringar gjorda; istället för purjolök blev det en halv rödlök + lite kinesisk gräslök. Sedan lade jag även i lite sweet chili sås för lite mer hetta i. Blev omtyckt av alla i familjen, från 1 till dryga 40 år...

Emelie

2021-05-31

Gott! Har i sambal oelek för mer smak

Birgitta

2020-10-29

Brukar göra den men med mer och starkare curry och creme fraiche + en halv buljongtärning istället för grädde. Och med potatis till istället för ris, så gott m curry och potatis ihop!

Näringsvärde per portion

Energi 2237 KJ / 535 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 59.3 g
Protein 28.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept