Räkor Indienne

Räkor Indienne är en spännande och mustig risgryta med räkor och paprika i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat. Gillar du hetta så smaka gärna av grytan med lite cayennepeppar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2023

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 röda paprikor
1/2 purjolök eller gul lök (1/2 purjo motsvarar 1 lök)
2 tsk curry
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 390 g)
2 1/2 dl mellangrädde
salt
peppar
400 g frysta skalade räkor
Till servering
sallad
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut smör och grädde mot laktosfria ersättningsprodukter.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Receptet har uppdaterats januari 2023.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med något starkt som t ex sambal oelek, cayennepeppar eller chilisås. Dill eller persilja är också gott att vända ner i grytan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2266 KJ / 540 kCal
Fett21 g
Salt2.7 g
Kolhydrater59 g
Protein26 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Favorit😊
Irene
2023-09-04Så himla gott! Tog ca en tesked sambal oelek och ökade på curryn.
Sandra
2023-08-02Väldigt gott om man sätter lite egen touch på det. Vi valde att plussa på med curry och gurkmeja, lite ljus soya istället för salt och bytte chili mot. sambal oelek. Valde äggnudlar istället för ris och toppade det hela med lite krispiga blad och böngroddar. Snabbt gott och billigt om man använder frusna räkor.
Maria
2023-02-20