Räkor Indienne

110
25
Räkor Indienne

Det här är en spännande och mustig risrätt med räkor i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Räkor Indienne

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade räkor
4 port ris
2 röda paprikor
1/2 purjolök
2 tsk curry
1 msk smör eller margarin
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 500 g)
2 dl mellangrädde
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

110

Kommentarer

Malena

2022-01-09

Mycket gott! Brukar använda krossade tomater med chili. Det blir en god hetta som passar räkorna perfekt! Serverar med pasta istället för ris.

Elisabeth

2021-11-27

Gjorde den ofta på 80 talet, ska laga den idag. Vad jag kommer ihåg så var den väldigt god.

Katrine

2021-07-21

En god vardagsrätt som jag testade att göra för första gången. Efter lite tips bland kommentarerna, samt ingen purjolök hemma, blev några ändringar gjorda; istället för purjolök blev det en halv rödlök + lite kinesisk gräslök. Sedan lade jag även i lite sweet chili sås för lite mer hetta i. Blev omtyckt av alla i familjen, från 1 till dryga 40 år...

Näringsvärde per portion

Energi 2237 KJ / 535 kCal
Fett 19 g
Kolhydrater 59.3 g
Protein 28.9 g
Läs mer om näringsvärden