Räkor Indienne | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor Indienne

Det här är en spännande och mustig risrätt med räkor i en kryddig sås med smak av curry, grädde och tomat.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 1, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
  4. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i matfettet. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaksätt med salt och peppar. Blanda i räkorna och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  5. Servera med ris och sallad.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 port ris
  • 2 röda paprikor
  • 1/2 purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 förp krossade tomater (à 500 g)
  • 2 dl mellangrädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2237 kJ / 535 kCal