Spansk pasta med räkor

En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
50 g sardellfilé i olja
1 msk olja från sardellburken
1 dl olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk kapris
1 tsk torkad oregano
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl grovhackad bladpersilja
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
4 stBästa receptet!
Emma
För oljig men jättegod. Nästa gång ska jag pröva med mer vin och mindre olja
Margareta
Supergod och enkel rätt! Vi skippade kapris då vi inte är så förtjusta i det, men det gjorde inget för rätten som helhet. Vi glömde också den extra oljan från sardellburken, och minskade mängden olivolja i pannan till 1/4 dl och tyckte att det fungerade alldeles utmärkt. Detta blir en vardagsfavorit! :)
Margareta