Spansk pasta med räkor
En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011
Ingredienser
4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
50 g sardellfilé i olja
1 msk olja från sardellburken
1 dl olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk kapris
1 tsk torkad oregano
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl grovhackad bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa receptet!
Emma
2022-08-19För oljig men jättegod. Nästa gång ska jag pröva med mer vin och mindre olja
Margareta
2019-03-31Supergod och enkel rätt! Vi skippade kapris då vi inte är så förtjusta i det, men det gjorde inget för rätten som helhet. Vi glömde också den extra oljan från sardellburken, och minskade mängden olivolja i pannan till 1/4 dl och tyckte att det fungerade alldeles utmärkt. Detta blir en vardagsfavorit! :)
Margareta
2018-05-01