Spansk pasta med räkor

27
4
Spansk pasta med räkor

En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Spansk pasta med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
50 g sardellfilé i olja
1 msk olja från sardellburken
1 dl olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk kapris
1 tsk torkad oregano
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl grovhackad bladpersilja

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Gör som italienarna och spara lite av pastavattnet att späda med om såsen blir för tjock.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Emma

2022-08-19

Bästa receptet!

Margareta

2019-03-31

För oljig men jättegod. Nästa gång ska jag pröva med mer vin och mindre olja

Margareta

2018-05-01

Supergod och enkel rätt! Vi skippade kapris då vi inte är så förtjusta i det, men det gjorde inget för rätten som helhet. Vi glömde också den extra oljan från sardellburken, och minskade mängden olivolja i pannan till 1/4 dl och tyckte att det fungerade alldeles utmärkt. Detta blir en vardagsfavorit! :)