Spansk pasta med räkor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spansk pasta med räkor

En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om de är frysta och skala dem. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till pastan.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka sardellfiléerna.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Värm olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlöken, låt fräsa någon minut utan att den tar färg.
  5. Tillsätt chili och saffran, låt fräsa med någon minut. Tillsätt sardellfiléerna och sardelloljan. Höj värmen något och tillsätt kapris och oregano. Fräs 1–2 minuter.
  6. Häll i vinet och krydda med peppar. Låt koka ihop några minuter. Ta från värmen och vänd ner räkorna och persiljan.
  7. Häll av pastan och blanda med såsen. Servera gärna ett gott bröd till.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta och servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Tips

Gör som italienarna och spara lite av pastavattnet att späda med om såsen blir för tjock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
  • 300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 50 g sardellfilé i olja
  • 1 msk olja från sardellburken
  • 1 dl olivolja
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 2 msk kapris
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl torrt vitt vin eller vatten
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 2 dl grovhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan