Spansk pasta med räkor

Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat
4
Spansk pasta med räkor

En färggrann och smakrik pastarätt med räkor - smaksatt med saffran, vitlök, chili och persilja för att få till den spanska känslan. Blir en trevlig middagsbjudning tillsammans med ett gott bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Spansk pasta med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 kg räkor med skal eller skalade räkor (1 kg med skal motsvarar ca 400 g skalade)
300 g pasta t ex mafaldine eller pappardelle
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
50 g sardellfilé i olja
1 msk olja från sardellburken
1 dl olivolja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 msk kapris
1 tsk torkad oregano
1 dl torrt vitt vin eller vatten
1 krm nymalen svartpeppar
2 dl grovhackad bladpersilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Bästa receptet!

Emma

2022-08-19

För oljig men jättegod. Nästa gång ska jag pröva med mer vin och mindre olja

Margareta

2019-03-31

Supergod och enkel rätt! Vi skippade kapris då vi inte är så förtjusta i det, men det gjorde inget för rätten som helhet. Vi glömde också den extra oljan från sardellburken, och minskade mängden olivolja i pannan till 1/4 dl och tyckte att det fungerade alldeles utmärkt. Detta blir en vardagsfavorit! :)

Margareta

2018-05-01

Testa liknande recept

Amirs spanska pasta
Betyg 3.4 av 5.
78 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt kalkonbröst med saltpotatis och mojo verde
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getost med salsa verde
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Paella med chorizo och syrliga skaldjur
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Manchegorullad majskolv
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Broccolisallad och blomkålssallad med blodapelsin
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga