Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Broccolisallad och blomkålssallad med blodapelsin

Det här är ett perfekt tillbehör till exempelvis grillat kött. Blomkål, broccoli och blodapelsin, som ges sting i smaken av chili och sälta av sardeller är fantastiskt gott och enkelt laga.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär blomkål och broccoli i buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll av, skölj i kallt vatten.
  2. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Tvätta 1 apelsin (för 4 port) under varmt vatten. Finriv skalet och pressa ut juicen. Skala de andra apelsinerna med kniv. Skär dem i skivor.
  4. Grovhacka sardellerna.
  5. Rör ihop olja, chili, salt, sardeller, kapris, det finrivna skalet och den färskpressade juicen till en dressing i en bunke.
  6. Blanda dressingen med grönsakerna. Lägg upp på ett fat och toppa med apelsinskivorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g blomkål
  • 500 g broccoli
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 3 blodapelsiner
  • 6 sardellfiléer i olja
  • 1 msk kapris
  • 4 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer