Pasta med gröna oliver
Pasta med gröna oliver, sardeller, kapris och citron toppad med krispig, gyllene panko. Gudomligt gott i all sin enkelhet och en pastarätt som tåls att lagas om och om igen!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
4 portioner
Panko
1 1/2 dl panko
2 msk olivolja
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
6 sardellfiléer
3/4 dl kapris
1 kruka bladpersilja
3 dl gröna oliver
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
3/4 dl olivolja
1/2 tsk svartpeppar
500 g färsk bandpasta (gärna reginette)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2127 KJ / 508 kCal
Fett32 g
Salt5.7 g
Kolhydrater42 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott. Goda smaker ihop. Enkelt att göra. Inget extra salt behövs.
Marika
2022-10-02