Pasta med gröna oliver

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1Klimatsmart
Pasta med gröna oliver

Pasta med gröna oliver, sardeller, kapris och citron toppad med krispig, gyllene panko. Gudomligt gott i all sin enkelhet och en pastarätt som tåls att lagas om och om igen!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Pasta med gröna oliver

Ingredienser

4 portioner

Panko

1 1/2 dl panko
2 msk olivolja
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
6 sardellfiléer
3/4 dl kapris
1 kruka bladpersilja
3 dl gröna oliver
1 msk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
3/4 dl olivolja
1/2 tsk svartpeppar
500 g färsk bandpasta (gärna reginette)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergott. Goda smaker ihop. Enkelt att göra. Inget extra salt behövs.

Marika

2022-10-02

Näringsvärde per portion

Energi2127 KJ / 508 kCal
Fett32 g
Salt5.7 g
Kolhydrater42 g
Protein11 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Caesarsallad med pasta
Betyg 4.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
One pot pasta puttanesca
Betyg 2.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsrostad färskpotatis och sparris med slaw på majrova
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastasallad "Nicoise"
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta Puttanesca med purjolök och zucchini
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tonfisk- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga