Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Getost med salsa verde

Varm getost med örtig salsa är en perfekt tapasrätt eller förrätt. Sardellerna bidrar med fin sälta. En rätt inspirerad av den spanska staden Sevilla.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Mixa persilja, kapris, sardellfiléer, vitlök och olivolja slätt.
  3. Skär getosten i skivor. Lägg osten i en ugnsform och värm i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och ringla salsan över. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 msk kapris
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g getost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 971 kJ / 232 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept