UNDER 15 MIN | Enkel

Getost med salsa verde

Varm getost med örtig salsa är en perfekt tapasrätt eller förrätt. Sardellerna bidrar med fin sälta. En rätt inspirerad av den spanska staden Sevilla.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 225°C.
  2. Mixa persilja, kapris, sardellfiléer, vitlök och olivolja slätt.
  3. Skär getosten i skivor. Lägg osten i en ugnsform och värm i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut och ringla salsan över. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri getost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut getost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 msk kapris
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl olivolja
  • 150 g getost

Näringsvärde
Per portion

Energi 971 kJ / 232 kCal