Långbakad fläsksida med bönor och salsa verde
Baka fläsksida länge i ugnen tillsammans med vitlök och färska örter för ett riktigt saftigt och mört kött med mycket smak. Servera den långbakade fläsksidan med en örtig, fräsch salsa verde och små vita bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022
Ingredienser
6 portioner
Fläsksida
ca 1 1/5 kg färsk fläsksida
4 vitlöksklyftor
1 dl hackad timjan
1 dl hackad salvia
2 msk olivolja
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
vatten
Salsa verde
1 msk kapris
2 sardellfiléer
1/2 kruka basilika
1/2 kruka bladpersilja
1/2 kruka mynta
2 rivna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
1/2 dl färskpressad citronjuice
3/4 tsk salt
1 krm peppar
2 förp kokta små vita bönor (gärna cannellini, à 380 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3782 KJ / 902 kCal
Fett72 g
Salt4 g
Kolhydrater14 g
Protein49 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt gott. Köpte stekfläsk i bit och slapp på så sätt skära av svålen.
Margareta
2023-04-10Vad ska man göra med svålbitarna?
Ann
2022-09-21