Morotspasta med chorizo och mandel
Idag serveras morotspasta med chorizo och mandel, en snabblagad rätt med härliga smaker. Pastan kokas enligt anvisning och morotspastan läggs i bara någon minut för att bli klar. Blanda denna färgglada kompott med peston och servera med korv och toppa med ärtskott, mangold och mandel.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015
Ingredienser
2 portioner
1/2 påse mandelspån (à 50 g)
200 g färsk minichorizo
1 tsk olja
250 g fettuccine
250 g morotspasta
1 dl pestopaprika
1/2 dl vatten
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 påse mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4775 KJ / 1141 kCal
Fett59 g
Salt3.76 g
Kolhydrater106 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer