Morotspasta med chorizo och mandel

7
0
Morotspasta med chorizo och mandel

Idag serveras morotspasta med chorizo och mandel, en snabblagad rätt med härliga smaker. Pastan kokas enligt anvisning och morotspastan läggs i bara någon minut för att bli klar. Blanda denna färgglada kompott med peston och servera med korv och toppa med ärtskott, mangold och mandel.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2015

Morotspasta med chorizo och mandel

Ingredienser

2 portioner
1/2 påse mandelspån (à 50 g)
200 g färsk minichorizo
1 tsk olja
250 g fettuccine
250 g morotspasta
1 dl pestopaprika
1/2 dl vatten
1/2 ask ärtskott (à 100 g)
1/2 påse mangold (à 65 g)

Gör så här

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Tänk på att (den vanliga) pastan och morotspastan har olika långa koktider!

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4775 KJ / 1141 kCal
Fett 59 g
Salt 3.76 g
Kolhydrater 106 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept