Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotspasta med chorizo och mandel

Idag serveras morotspasta med chorizo och mandel, en snabblagad rätt med härliga smaker. Pastan kokas enligt anvisning och morotspastan läggs i bara någon minut för att bli klar. Blanda denna färgglada kompott med peston och servera med korv och toppa med ärtskott, mangold och mandel.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på vatten till pastan och morotsnudlarna (kokas i samma kastrull vid 2-4 port).
  2. Rosta mandeln i en torr panna på medelvärme.
  3. Stek korven runt om i oljan i en stekpanna ca 10 minuter på medelvärme.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i morotspastan i samma vatten när det återstår 1 minut av pastans koktid. 
  5. Häll av i ett durkslag och låt rinna av. Blanda peston med vattnet i kastrullen och vänd ner pastan.
  6. Servera pastan till korven. Toppa med ärtskott, mangold och mandel.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
Rätten innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Tänk på att (den vanliga) pastan och morotspastan har olika långa koktider!

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1/2 påse mandelspån (à 50 g)
  • 200 g färsk minichorizo
  • 1 tsk olja
  • 250 g fettuccine
  • 250 g morotspasta
  • 1 dl pestopaprika
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)
  • 1/2 påse mangold (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 3233 kJ / 775 kCal