Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
1
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Hjärtkål är en liten, vackert purpurfärgad kål och en uppskattad nykomling i kålfamiljen. Hjärtkålen passar utmärkt att stekas som här tillsammans med exklusiva svampar som shiitake och den lilla asiatiska namekosvampen. En kålrätt som är finfin som tillbehör till lax, kyckling eller som en vegetarisk bufférätt.

Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Ingredienser

4 portioner
250 g hjärtkålshuvud
1 förp gourmetsvamp à 150 g (shiitake, ostronskivling och nameko)
2 schalottenlökar

Ponzudressing

skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 1/2 msk saft )
2 msk japansk soja
1 msk strösocker
2 msk olja
salt
svartpeppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Kan man få veta vad porslinet maten ligger på heter??

Ulrika

2018-11-09

Hej Ulrika! Bra att vi har kockar med koll! Det är köpt på Room. Från Habitat. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-14

Näringsvärde per portion

Energi589 KJ / 141 kCal
Fett9 g
Salt3.1 g
Kolhydrater8 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Halstrad fiskfilé med orientalisk kompott
Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ingefärsstekt shiitake med sojamarinerad tofu
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Krämig polenta med svamp och bellaverde
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Japchae – sötpotatisnudlar med tofu och svamp
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkotletter med svamppytt
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga