Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

0
1
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Hjärtkål är en liten, vackert purpurfärgad kål och en uppskattad nykomling i kålfamiljen. Hjärtkålen passar utmärkt att stekas som här tillsammans med exklusiva svampar som shiitake och den lilla asiatiska namekosvampen. En kålrätt som är finfin som tillbehör till lax, kyckling eller som en vegetarisk bufférätt.

Skriv ut
Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Ingredienser

4 portioner
250 g
hjärtkålshuvud
1
förp gourmetsvamp à 150 g (shiitake, ostronskivling och nameko)
2
schalottenlökar

Ponzudressing

skal och saft av 1/2
citron (1/2 citron motsvarar 1 1/2 msk saft )
2 msk
japansk soja
1 msk
strösocker
2 msk
olja
-
salt
-
svartpeppar
1
ask färsk gräslök (à 20 g)
2 msk
rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentar

Ulrika

2018-11-09

Kan man få veta vad porslinet maten ligger på heter??

Redaktionen ICAse

2018-11-14

Hej Ulrika! Bra att vi har kockar med koll! Det är köpt på Room. Från Habitat. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 589 KJ / 141 kCal
Fett 9 g
Salt 3.1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept