Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ponzustekt hjärtkål med svamp och sesamfrö

Hjärtkål är en liten, vackert purpurfärgad kål och en uppskattad nykomling i kålfamiljen. Hjärtkålen passar utmärkt att stekas som här tillsammans med exklusiva svampar som shiitake och den lilla asiatiska namekosvampen. En kålrätt som är finfin som tillbehör till lax, kyckling eller som en vegetarisk bufférätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär kålen och svampen i mindre bitar.  
  2. Skala och skär löken i skivor. 
  3. Ponzudressing: Skölj och skrubba citronen. Riv det yttersta skalet av citronen och spara till senare. Pressa ur saften. Rör ihop soja, citronsaft och socker till en dressing. 
  4. Stek kålen i hälften av oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar.  
  5. Lägg upp kålfräset på en tallrik och stek sedan svampen och schalottenlöken i resten av oljan i stekpannan. Krydda med salt och peppar.  
  6. Häll ner dressingen i stekpannan och dra av från värmen. Vänd ner kålen. 
  7. Skär gräslöken tunt. Strö på gräslök, sesamfrön och citronskal och servera som tillbehör till t ex lax eller kyckling.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g hjärtkålshuvud
  • 1 förp gourmetsvamp à 150 g (shiitake, ostronskivling och nameko)
  • 2 schalottenlökar
Ponzudressing
  • skal och saft av 1/2 citron (1/2 citron motsvarar 1 1/2 msk saft )
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 589 kJ / 141 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer