Marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
2
Marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng

Vill du laga till en annorlunda festmåltid? Testa att laga en marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng. Spännande och fyllt av smaker!

Marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng

Ingredienser

4 portioner

Marinerad strutsfilé

600 g  strutsfilé
1 dl  rödvin eller rött matlagnngsvin
1/2 dl  olja
2 msk  balsamvinäger
2 krm  grovmald svartpeppar
1 tsk  salt

Palsternacksgratäng

500 g  palsternackor
500 g  potatisar
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
2 dl  mjölk
1 tsk  salt
2 dl  riven, lagrad ost

Svampsky

200 g  svamp t ex shiitaki, ostronskivling, champinjoner, trattkantareller
1   gul lök
1 - 1 1/2   vitlöksklyftor
1 msk  margarin eller smör
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
1/2 dl  vatten
2 msk  balsamvinäger
1 msk  konc kycklingfond
2 msk  timjan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Spännande! Skall prova inom kort närjag ska ha 6 tjejer på middag. Torsten.

Torsten

2015-06-06

Vi, amatörkockteamet "Cookit", serverade rätten vid en middag för våra fruar 2006-10-14 (totalt 8 pers). Resultated blev mycket lyckat och alla med tidigare erfarenhet av struts förordade detta receptet. Man kan gärna slösa med svampen i svampskyn.

Arne

2006-11-08

Testa liknande recept

Spaghettipaella med kyckling och svamp
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktsgratäng med svamptäcke
Betyg 4.5 av 5.
99 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med palsternacksmos
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampsås
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofu med svamp
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga