Marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng
Vill du laga till en annorlunda festmåltid? Testa att laga en marinerad strutsfilé med svampsky och palsternacksgratäng. Spännande och fyllt av smaker!
Ingredienser
4 portioner
Marinerad strutsfilé
600 g strutsfilé
1 dl rödvin eller rött matlagnngsvin
1/2 dl olja
2 msk balsamvinäger
2 krm grovmald svartpeppar
1 tsk salt
Palsternacksgratäng
500 g palsternackor
500 g potatisar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl riven, lagrad ost
Svampsky
200 g svamp t ex shiitaki, ostronskivling, champinjoner, trattkantareller
1 gul lök
1 - 1 1/2 vitlöksklyftor
1 msk margarin eller smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 dl vatten
2 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 msk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott, äntligen kom våra struts filer till matbordet. Struts påminner ngt om rådjursfile i konsistensen och smak. Vi dricker Bourgogne Pinot Noir till. Gott
Gunnar
2024-10-25Spännande! Skall prova inom kort närjag ska ha 6 tjejer på middag. Torsten.
Torsten
2015-06-06Vi, amatörkockteamet "Cookit", serverade rätten vid en middag för våra fruar 2006-10-14 (totalt 8 pers). Resultated blev mycket lyckat och alla med tidigare erfarenhet av struts förordade detta receptet. Man kan gärna slösa med svampen i svampskyn.
Arne
2006-11-08