Spaghettifrittata med tomatsås
Vad ska du laga när du har spaghettirester? En frittata! Omeletten blir extra matig med pasta i, och goda tillbehör som broccoli och ärter passar fint till. Detta recept ingår Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1/2 vitlöksklyfta
1/2 palsternacka (à ca 150 g)
1/2 selleristjälk
1 1/4 msk olivolja
3/4 msk tomatpuré
1/4 tsk torkad timjan
1/4 tsk torkad oregano
1/4 tsk torkad basilika
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
1 dl vatten
1/4 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1/2 msk konc grönsaksfond
strösocker
salt
svartpeppar
Parmesanfrön
1/3 dl solroskärnor
1/3 dl pumpakärnor
1/3 dl sesamfrön
1/3 dl finriven parmesan
1 tsk flingsalt
Frittata
6 ägg
1 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
300 g kokt spaghetti
1 msk smör
150 g riven lagrad ost
Till servering
250 g broccoli
2 dl frysta gröna ärtor
2 msk smör
1/2 kruka färsk basilika
Kommentar
Gjorde bara frittatan till kyckling. Superlätt o jättegott, kryddade lite hetare med chili. //Annika Enköping
Annika
2020-02-28