ÖVER 60 MIN | Medel

Spaghettifrittata med tomatsås

Vad ska du laga när du har spaghettirester? En frittata! Omeletten blir extra matig med pasta i, och goda tillbehör som broccoli och ärter passar fint till. Detta recept ingår Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är från Söndagspreppen.

  1. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Skala palsternackan. Riv palsternackan och sellerin grovt.
  2. Fräs löken i oljan i en stor kastrull på svag värme tills den mjuknar ca 5 minuter. Tillsätt palsternackan, sellerin, tomatpurén och örterna. Fräs lite till under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna. Skölj ur burken med vattnet och häll ner i kastrullen. Koka på svag värme ca 30 minuter under lock.
  4. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Tillsätt bönor och fond och mixa till en slät sås med stavmixer.
  5. Smaka av med lite socker, salt och peppar.
  6. Parmesanfrön: Sätt ugnen på 175°C.
  7. Blanda fröna och osten på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 10–15 minuter. Rör om efter halva tiden. Ta ut ur ugnen och blanda med salt.
  8. Frittata: Vispa ihop ägg, grädde och salt. Klipp spaghettin i mindre bitar och blanda ner.
  9. Värm smöret i en stor stekpanna och häll i frittatasmeten. Stek 5–10 minuter på medelvärme tills den stelnat och fått fin färg. Strö över osten. Lägg en stor tallrik på frittatan och vänd försiktigt upp och ner. Skjutsa ner frittatan i stekpannan så att ostsidan kommer nedåt. Stek ytterligare ca 5 minuter.
  10. Till servering: Skär hela broccolin i grova bitar och koka några minuter i saltat vatten. Låt ärterna koka med sista minuten. Häll av och blanda med smöret. Servera frittatan med grönsakerna, tomatsås, basilika och parmesanfrön.
För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smör.

Osten kan innehålla löpe.

Tips

Byt ut spaghettin mot makaroner eller annan kokt pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Tomatsås
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 palsternacka (à ca 150 g)
  • 1/2 selleristjälk
  • 1 1/4 msk olivolja
  • 3/4 msk tomatpuré
  • 1/4 tsk torkad timjan
  • 1/4 tsk torkad oregano
  • 1/4 tsk torkad basilika
  • 1 burk hela tomater (à ca 400 g)
  • 1 dl vatten
  • 1/4 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
  • 1/2 msk konc grönsaksfond
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar
Parmesanfrön
  • 1/3 dl solroskärnor
  • 1/3 dl pumpakärnor
  • 1/3 dl sesamfrön
  • 1/3 dl finriven parmesanost
  • 1 tsk flingsalt
Frittata
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g kokt spaghetti
  • 1 msk smör
  • 150 g riven lagrad ost
Till servering
  • 250 g broccoli
  • 2 dl frysta gröna ärter
  • 2 msk smör
  • 1/2 kruka färsk basilika