Grön ärtrisotto
En tallrik med len och krämig risotto är som att få en varm kram. Här omfamnas vi av en härligt grön risotto med ärtor, spenat och basilika som toppas med extra parmesan och hackade nötter.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2023
Ingredienser
4 portioner
Ärtkräm
1 kruka basilika
250 g tinade frysta gröna ärtor
65 g bladspenat
1/2 dl olivolja
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
4 msk konc kyckling- eller grönsaksfond
ca 14 dl vatten
3 schalottenlökar
2 msk smör
4 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
2 dl finriven parmesan
1/2 dl hackade nötter eller frön
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2902 KJ / 693 kCal
Fett30 g
Salt2.82 g
Kolhydrater77 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta var väldigt gott och färgen blir helt fantastisk! Jag använde en emaljerad traktörpanna med vit botten. ☆ Jag använde fint hackad gul lök, fryst spenat, ärtor & basilika. Hade inget vin men tog mer citronsaft. Hällde på 1 dl buljong åt gången och rörde tills det fick rätt konsistens. Hade förgyllt ännu mer med basilika ovanpå.
Gunilla
2024-01-11Antar att riset ska koka i vattnet och fonden??
Ann-christin
2024-01-01Hej Ann-Christin! Ja precis, bra att du frågade. Vi har nu försökt förtydliga i receptet. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-03Krämig, god, fräsch och lättlagad - redan en favorit!
Kristina
2023-12-31