Tomatsoppa med parmesanfrön
Tomatsoppa är en smart vardagsmåltid! Här gör vi den med hela tomater på burk, vita bönor, palsternacka och selleri. Servera soppan med basilika och parmesanfrön. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020
Ingredienser
4 portioner
Parmesanfrön
1/3 dl solroskärnor
1/3 dl pumpakärnor
1/3 dl sesamfrön
1/3 dl finriven parmesan
1 tsk flingsalt
Tomatsoppa
1 vitlöksklyfta
150 g palsternacka
1 selleristjälk
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 dl vatten
1/2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1/2 kruka färsk basilika
strösocker
salt
svartpeppar
Till servering
bröd
Kommentarer