Tomatsoppa med parmesanfrön

5
0
Tomatsoppa med parmesanfrön

Tomatsoppa är en smart vardagsmåltid! Här gör vi den med hela tomater på burk, vita bönor, palsternacka och selleri. Servera soppan med basilika och parmesanfrön. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2020

Tomatsoppa med parmesanfrön

Ingredienser

4 portioner

Parmesanfrön

1/3 dl solroskärnor
1/3 dl pumpakärnor
1/3 dl sesamfrön
1/3 dl finriven parmesan
1 tsk flingsalt

Tomatsoppa

1 vitlöksklyfta
150 g palsternacka
1 selleristjälk
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk tomatpuré
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad basilika
1 burk hela tomater (à ca 400 g)
2 dl vatten
1/2 förp kokta stora vita bönor (à ca 380 g)
1 msk konc grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1/2 kruka färsk basilika
strösocker
salt
svartpeppar

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
GÖr laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Uteslut parmesanosten och servera soppan med rostade frön.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer