Spaghetti pollognese

3
0
Spaghetti pollognese

En klassisk italiensk köttfärssås Bolognese i lite ny kostym. Det smakar minst lika gott med kyckling i stället för nötfärs. Tricket är som alltid att låta såsen ta sin tid och puttra långsamt så smakerna hinner blomma ut. Spaghettin till köttfärssåsen kokar du förstås al dente precis innan du serverar.

Skriv ut
Spaghetti pollognese

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
morot
500 g
kycklingfärs
2 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1 tsk
timjan
1 tsk
rosmarin
ca 400 g
krossade tomater
3 dl
vatten
2 msk
kycklingfond
-
salt och svartpeppar
4
port spaghetti (gärna fullkorn)

Till servering

riven parmesanost
rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesan eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost parmigiano reggiano.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2820 KJ / 674 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept