Spaghetti pollognese

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
0
Spaghetti pollognese

En klassisk italiensk köttfärssås Bolognese i lite ny kostym. Det smakar minst lika gott med kyckling i stället för nötfärs. Tricket är som alltid att låta såsen ta sin tid och puttra långsamt så smakerna hinner blomma ut. Spaghettin till köttfärssåsen kokar du förstås al dente precis innan du serverar.

Spaghetti pollognese

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)

Till servering

riven parmesan
rucola

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein34 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rökig kycklingpasta med tomatsallad
Betyg 3.6 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärssås med svampcrème fraiche och spaghetti
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vego bollo med spaghetti och mozzarella
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med kryddig kycklingfärssås
Betyg 3.1 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bucatini med auberginesås och tomatsallad
Betyg 4 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingfärssås med pasta och tomater
Betyg 3.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga