Spaghetti pollognese

En klassisk italiensk köttfärssås Bolognese i lite ny kostym. Det smakar minst lika gott med kyckling i stället för nötfärs. Tricket är som alltid att låta såsen ta sin tid och puttra långsamt så smakerna hinner blomma ut. Spaghettin till köttfärssåsen kokar du förstås al dente precis innan du serverar.

Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesan eller välj mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer