Spaghetti pollognese
En klassisk italiensk köttfärssås Bolognese i lite ny kostym. Det smakar minst lika gott med kyckling i stället för nötfärs. Tricket är som alltid att låta såsen ta sin tid och puttra långsamt så smakerna hinner blomma ut. Spaghettin till köttfärssåsen kokar du förstås al dente precis innan du serverar.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
ca 400 g krossade tomater
3 dl vatten
2 msk kycklingfond
salt
svartpeppar
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
Till servering
riven parmesan
rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer