Kycklingfärssås med svampcrème fraiche och spaghetti

5
1
Kycklingfärssås med svampcrème fraiche och spaghetti

Krämig färssås som är god, enkel och dessutom snabblagad. Såsen görs av kycklingfärs och smaksätts med crème fraiche med smak av Karljohanssvamp och timjan. Servera med spaghetti och vackra röda mangoldblad samt lite riven parmesanost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2023

Kycklingfärssås med svampcrème fraiche och spaghetti

Ingredienser

4 portioner
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 morötter (à ca 100 g)
500 g kycklingfärs
2 msk matolja
5 dl vatten
1 svamp- eller kycklingbuljongtärning
2 tsk japansk soja
2 dl crème fraiche med karljohan och timjan
1 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
4 port spaghetti

Till servering

65 g röd mangold
riven parmesan

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Sofia

2021-11-15

Vad rekommenderar ni att man tar istället för cream fraichen? Finns verkligen inte att få tag i den.

Redaktionen ICAse

2021-11-15

Hej Sofia! Prata gärna med personalen på din ICA och be de ta in crème fraiche kantarell och konjak. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2584 KJ / 688 kCal
Fett 33 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 58 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden