Kycklingfärssås med svampcrème fraiche och spaghetti
Krämig färssås som är god, enkel och dessutom snabblagad. Såsen görs av kycklingfärs och smaksätts med crème fraiche med smak av Karljohanssvamp och timjan. Servera med spaghetti och vackra röda mangoldblad samt lite riven parmesanost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2023
Ingredienser
4 portioner
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 morötter (à ca 100 g)
500 g kycklingfärs
2 msk matolja
5 dl vatten
1 svamp- eller kycklingbuljongtärning
2 tsk japansk soja
2 dl crème fraiche med karljohan och timjan
1 tsk majsstärkelse
salt
svartpeppar
4 port spaghetti
Till servering
65 g röd mangold
riven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2584 KJ / 688 kCal
Fett33 g
Salt2.7 g
Kolhydrater58 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr ganska intetsägande recept, saknade kryddor. Kommer inte göras om
Åsa
2023-04-17Vad rekommenderar ni att man tar istället för cream fraichen? Finns verkligen inte att få tag i den.
Sofia
2021-11-15Hej Sofia! Prata gärna med personalen på din ICA och be de ta in crème fraiche kantarell och konjak. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-11-15