Rökig kycklingpasta med tomatsallad
Att använda kyckling med rökt smak är verkligen underskattat. Trots sitt lite avancerade smakresultat är det faktiskt väldigt enkla steg för att nå dit. Kycklingen hälls ned i pannan tillsammans med lök och pastasås, och serveras självklart ihop med kokt pasta, samt en lite syrlig tomatsallad vid sidan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1/2 msk olja
2 förp rökt strimlad kycklingfilé (à 160 g)
1 förp pastasås med basilika (à 390 g)
4 port spaghetti (gärna fullkorn)
400 g romanticatomater
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 förp basilika (à 20 g)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1834 KJ / 436 kCal
Fett7 g
Salt3 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
3,5/5 , det var gott, vi fick göra egen rökt kyckling med liquid smoke och smoked paprika! Bra vardagsmat.
Freja
2021-12-06Jag skulle ha använt ännu mer kyckling samt tomatsås, men i övrigt var smaken god.
Camilla
2021-09-01Väldigt mild smak. Tomatsalladen var god.
Jennie
2021-08-31