Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spaghetti och köttfärssås

Favoritmat nummer ett! Alla - oavsett ålder - älskar spagetti och köttfärssås! Här är ett smakfullt och pålitligt recept som du lyckas med. Servera gärna med riven parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn köttfärsen och grönsakerna i oljan, tillsätt tomatpuré och bryn med den ett tag.
  2. Tillsätt krossade tomater, hönsbuljong och soja, koka sakta 15 minuter, smaksätt med salt och peppar.
  3. Koka spagetti enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Till servering: Servera med riven parmesanost och körsbärstomater.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten laktosfri.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd spagetti utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Klimatanpassa

Välj blandfärs istället för nötfärs/välj kycklingfärs istället för nötfärs, vilket ger en halvering/80 % minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu lägre klimatpåverkan minska mängden färs och tillsätt kokta bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök (skalad och hackad)
  • 2 vitlöksklyftor (skalade och finhackade)
  • 2 morötter (skalade och rivna)
  • 2 msk matolja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2 msk kinesisk soja
  • salt och svartpeppar
  • 4 portioner spaghetti
Till servering
  • parmesanost
  • körsbärstomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2903 kJ / 634 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer