Spaghetti med zucchini- och laxsås

Att låta lax kokas upp i kvällens sås är ett utmärkt sätt att få perfekt mycket smak i varje tugga! Fiskbuljongen tillför sältan och höjer laxens egna smak. Självklart har du dill i såsen, men toppa gärna med lite extra ovanpå när rätten serveras.
Samarbete med:
Knorr

Ingredienser
4 portioner
4 port bönpasta (gärna spaghetti)
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 msk rapsolja
2 dl växtbaserad mjölkdryck
1 tsk majsstärkelse
2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
1 Knorr Fond du Chef fiskbuljong
salt
peppar
1 förp färsk dill
600 g laxfilé
250 g tomatmix
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3385 KJ / 809 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater27 g
Protein77 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stJag använde laktosfria mjölkprodukter och det blev så gott att vi ätit flera ggr.
Margareta
Tog oxå citron och vitlök. Mer kryddor :)
Stina
Nästa gång byter vi ut bönpastan mot potatis.
Elin
Mycket gott! Adderade en vitlöksklyfta, lite dijonsenap och cest och saft från en halv citron så fick det ännu mer god smak. Kommer vi laga igen!
Malin