Kycklingpasta med grädde, dijonsenap, vitlök och spenat
Älskade kyckling! I denna krämiga och fräscha kycklingpasta med grädde lägger vi tomater, fransk senap, vitlök, dragon och spenat för att lyfta smaken på denna festliga vardagsfavorit. Toppa med parmesan.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 500 g kycklingfilé
2 msk olja
3 msk dijonsenap
2 tsk torkad dragon
2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl matlagningsgrädde
salt
svartpeppar
4 port bönpasta (gärna fusilli)
65 g babyspenat
250 g körsbärstomater
Till servering
finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2435 KJ / 583 kCal
Fett20 g
Salt4.15 g
Kolhydrater55 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Byt ut spenat mot broccoli.
Anette
2021-04-20Gott! Vi lade till lite sötstark senap i såsen och toppade även med pinjenötter - mums!
Viktoria
2021-03-07