Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat
Enkel och elegant pastarätt med smak av medelhavet. Krämiga ugnsbakade auberginer och tomater med vitlök och olivolja. Servera på pasta svängd i fetaost och persilja. Det är gott med en frasig baguette till. Garnera med färsk basilika.
Ingredienser
4 portioner
1 aubergine
4 tomater
2 - 2 1/2 msk olivolja
2 msk grovhackad vitlök
salt
nymalen svartpeppar
300 g spaghetti
2 msk finhackad persilja
200 g tärnad fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2137 KJ / 508 kCal
Fett23.6 g
Kommentarer
Väldigt gott! Hade bara några få cocktail tomater så jag utökade med två röda paprikor i grova bitar. Tog 1 dl persilja och lite pressad citron över det hela.
Malin
2015-01-24Busenkel vardagsmat men som ändå smakar lite medelhav!
Mia
2004-01-14