Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat

Enkel och elegant pastarätt med smak av medelhavet. Krämiga ugnsbakade auberginer och tomater med vitlök och olivolja. Servera på pasta svängd i fetaost och persilja. Det är gott med en frasig baguette till. Garnera med färsk basilika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär auberginen i cm-tjocka skivor. Halvera tomaterna. Pensla en plåt med olivolja. Strö salt och peppar över botten. Lägg på aubergineskivorna och tomathalvorna. Fördela vitlökshacket över. Salta, peppra och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen på mellersta falsen i 30 minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning. sväng runt spagetti, persilja och fetaost i en varm stekpanna med ett par droppar olivolja. Salta och peppra. Fördelas i djupa tallrikar.
  4. Lägg på aubergine och tomat. Servera gärna med frasiga baguetter. Garnera ev med färsk basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 aubergine
  • 4 tomater
  • 2 1/2 msk olivolja
  • 2 msk grovhackad vitlök
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 300 g spaghetti
  • 2 msk finhackad persilja
  • 200 g tärnad fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2137 kJ / 508 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden