Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
2
Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat

Enkel och elegant pastarätt med smak av medelhavet. Krämiga ugnsbakade auberginer och tomater med vitlök och olivolja. Servera på pasta svängd i fetaost och persilja. Det är gott med en frasig baguette till. Garnera med färsk basilika.

Spaghetti med ugnsbakad aubergine och tomat

Ingredienser

4 portioner
1 aubergine
4 tomater
2 - 2 1/2 msk olivolja
2 msk grovhackad vitlök
salt
nymalen svartpeppar
300 g spaghetti
2 msk finhackad persilja
200 g tärnad fetaost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt gott! Hade bara några få cocktail tomater så jag utökade med två röda paprikor i grova bitar. Tog 1 dl persilja och lite pressad citron över det hela.

Malin

2015-01-24

Busenkel vardagsmat men som ändå smakar lite medelhav!

Mia

2004-01-14

Näringsvärde per portion

Energi2137 KJ / 508 kCal
Fett23.6 g

Testa liknande recept

Spagetti med parmaskinka och aubergine
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spaghetti med aubergine, timjan och getost
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och auberginröra
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesangratinerad aubergine
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Medelhavsgrönsaker på spett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga