Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Parmesangratinerad aubergine

Lyxa till auberginen genom att gratinera den med parmesan. Fantastiskt gott blir det om du serverar din gratinerade aubergine tillsammans med stekt kyckling!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär auberginen på längden i cm-tjocka skivor. Salta skivorna och låt dem stå och dra ur vätska i 15 minuter. Torka av skivorna med hushållspapper.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek skivorna i omgångar. Lägg över på ugnsplåt. Salta och peppra.
  4. Pensla skivorna med tomatpuré.
  5. Finhacka basilikabladen och blanda med vitlök, parmesanost och ströbröd. Salta och peppra lätt.
  6. Strö blandningen över aubergineskivorna. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
  7. Gott till stekt kyckling och nykokt pasta.

I näringsberäkningen ingår grillad kyckling och pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor aubergine
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl tomatpuré (gärna smaksatt)
  • 1 dl färdigriven parmesanost
  • ca 12 färska basilikablad
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 1 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2883 kJ / 689 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden