Bakad aubergine och delikatesspotatis med fetaost och rostade oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bakad aubergine och delikatesspotatis med fetaost och rostade oliver

Överraska med en lite lyxigare rätt av bakad aubergine och delikatesspotatis som får fin smak av fetaost och rostade oliver. Strö över din mumsig röra av oliver, ost, schalottenlök och dill på din varma gratäng just innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skiva potatis och aubergine i 5 mm tjocka skivor. Vänd dem i en stor vid bunke med olivolja, krossad vitlök, salt och peppar.
  3. Varva potatis och aubergine i en ugnssäker form. Pressa ihop och häll i buljongen. Baka i ugn ca 40 min. Höj temperaturen till 225°C de sista 5 min.
  4. Kärna under tiden ur oliverna och tärna dem. Strö ut dem på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen ca 15 min, bredvid eller under formen. Blanda oliverna med tärnad fetaost, tunna scalottenlökskivor och finplockad dill. Strö blandningen över gratängen precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g delikatesspotatis
  • 300 g aubergine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 1 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 schalottenlökar
  • 75 g svarta oliver
  • 150 g fetaost
  • 2 dillkvistar
Lägg till i inköpslistan