Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Spagetti med parmaskinka och aubergine

Här är ett delikat recept på spagetti med parmaskinka och aubergine. En utsökt och elegant rätt som du kan lyxa till vardagen med eller bjuda dina gäster på. Garanterat mycket uppskattat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klä 4 tallrikar (för 4 port) med skinkan.
  2. Skölj och skär auberginen i 1/2 cm tjocka skivor. Gnid in skivorna i generöst med salt på bägge sidor. Låt stå och dra i ca 5 minuter.
  3. Torka av skivorna med hushållspapper. Stek skivorna i en het stekpanna med 1/2 dl olivolja (för 4 port) i ca 3 minuter på varje sida eller tills de fått fin färg. När ca 2 minuter av stektiden återstår, pressa över vitlöksklyftan. Krydda med salt och peppar. Lägg över auberginen i en skål.
  4. Skär tomaterna i fjärdedelar och skär bort kärnorna. Dela i bitar.
  5. Blanda tomatbitar, pressad citronjuice, 2 msk olivolja (för 4 port) samt basilikabladen med auberginen.
  6. Koka spagettin enligt anvisning på paketet.
  7. Rulla snygga "nystan" av pastan med hjälp av en stekpincett eller en gaffel och lägg upp på skinkan. Toppa med aubergineblandningen och avsluta med hälla över resten av "såsen".
  8. Hyvla över parmesan och servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 160 g parmaskinka
  • 1 liten aubergine
  • olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 2 tomater
  • juicen av 1/2 citron
  • 10 färska basilikablad
  • 500 g färsk spaghetti eller torkad spagetti (500 g färsk motsvarar 300 g torkad)
Till servering
  • bröd
  • 1 bit hel parmesanost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?