Spaghetti med tomater och oliver
En läckert färgsprakande pasta som för både tankarna och smaklökarna till den italienska landsbygden. Klassiska ingredienser som basilika, olivolja och tomat samsas här och kompletterar varandra till perfektion. Bresaola tillför både den rätta sältan och gör pastan mättande.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1/2 dl solroskärnor
salt
1 kruka basilika
250 g babyplommontomater
1 burk svarta oliver (à 235 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2002 KJ / 479 kCal
Fett17 g
Salt3.71 g
Kolhydrater55.5 g
Protein22.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer