Spaghetti med tomater och oliver

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
0
Spaghetti med tomater och oliver

En läckert färgsprakande pasta som för både tankarna och smaklökarna till den italienska landsbygden. Klassiska ingredienser som basilika, olivolja och tomat samsas här och kompletterar varandra till perfektion. Bresaola tillför både den rätta sältan och gör pastan mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Spaghetti med tomater och oliver

Ingredienser

4 portioner
4   port spaghetti
1/2 dl  solroskärnor
salt
1   kruka basilika
250 g  babyplommontomater
1   burk svarta oliver (à 235 g)
2 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
2 tsk  rödvinsvinäger
peppar
65 g  rucola
2   förp bresaola (à 70 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2002 KJ / 479 kCal
Fett17 g
Salt3.71 g
Kolhydrater55.5 g
Protein22.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med kronärtskocka och bresaola
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med mozzarella, tomat och persilja
Betyg 3.6 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gnocchi med bresaola och mozzarella i tomatsås
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mezze luna i kronärtskockscrème med bresaola
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och bresaolapasta med mandel
Betyg 2.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta pesto med bresaola och mozzarella
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga