Spaghetti med tomater och oliver

7
0
Spaghetti med tomater och oliver

En läckert färgsprakande pasta som för både tankarna och smaklökarna till den italienska landsbygden. Klassiska ingredienser som basilika, olivolja och tomat samsas här och kompletterar varandra till perfektion. Bresaola tillför både den rätta sältan och gör pastan mättande.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Spaghetti med tomater och oliver

Ingredienser

4 portioner
4
port spaghetti
1/2 dl
solroskärnor
-
salt
1
kruka basilika
250 g
babyplommontomater
1
burk svarta oliver (à 235 g)
2 msk
olivolja
1
vitlöksklyfta
2 tsk
rödvinsvinäger
-
peppar
65 g
rucola
2
förp bresaola (à 70 g)

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2002 KJ / 479 kCal
Fett 17 g
Salt 3.71 g
Kolhydrater 55.5 g
Protein 22.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept