Spaghetti med tomater och oliver

Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Spaghetti med tomater och oliver

En läckert färgsprakande pasta som för både tankarna och smaklökarna till den italienska landsbygden. Klassiska ingredienser som basilika, olivolja och tomat samsas här och kompletterar varandra till perfektion. Bresaola tillför både den rätta sältan och gör pastan mättande.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 32 2017

Spaghetti med tomater och oliver

Ingredienser

4 portioner
4 port spaghetti
1/2 dl solroskärnor
salt
1 kruka basilika
250 g babyplommontomater
1 burk svarta oliver (à 235 g)
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 tsk rödvinsvinäger
peppar
65 g rucola
2 förp bresaola (à 70 g)

Gör så här

00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2002 KJ / 479 kCal
Fett17 g
Salt3.71 g
Kolhydrater55.5 g
Protein22.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pasta med kronärtskocka och bresaola
    Betyg 3.8 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fetaost- och tomatpasta
    Betyg 4.1 av 5.886 personer har röstat
    Receptet har 80 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad