Krämig pancettapasta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig pancettapasta

På mindre än en halvtimme kan du med detta recept göra en pastarätt som är riktigt god och mättande! Pancettan (italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk) ger en underbar sälta åt den krämiga såsen, gjord på purjolök, grädde, mjölk och maizena. Servera pastan och såsen tillsammans med grönsalladsmix och solroskärnor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Ansa och skär bella verden i mindre bitar, tillsätt dem när det återstår 2 minuter av pastans koktid.
  4. Stek pancettan i en het och torr stekpanna. Tillsätt purjolöken och fräs tills den mjuknat. Blanda ner grädden och mjölken, red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda såsen med den nykokta pastan.
  5. Blanda salladsmixen med solrosfröna och servera till pastan.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri spaghetti.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör äggfri: använd spaghetti utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 4 port spaghetti
  • 200 g bellaverde
  • 2 förp pancettaskinka (à 160 g)
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
  • salt och peppar
  • 70 g salladsmix
  • 1 dl rostade solroskärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2499 kJ / 599 kCal