Krämig pancettapasta
På mindre än en halvtimme kan du med detta recept göra en pastarätt som är riktigt god och mättande! Pancettan (italienskt rimmat och lufttorkat sidfläsk) ger en underbar sälta åt den krämiga såsen, gjord på purjolök, grädde, mjölk och maizena. Servera pastan och såsen tillsammans med grönsalladsmix och solroskärnor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
4 port spaghetti
200 g bellaverde
2 förp pancetta (à 160 g)
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
salt
peppar
70 g salladsmix
1 dl rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2499 KJ / 599 kCal
Fett26.2 g
Kolhydrater56.5 g
Protein30.6 g
Kommentarer
För vegetarian, förslag vad jag ersätta pancettan med? Mvh Petra
Petra
2023-10-21Hej Petra! Du skulle kunna prova att byta till vegobacon eller kanske göra dessa fejkon https://www.ica.se/recept/fejkon-727665/ Men du bör nog steka vegobacon för sig och tillsätta dem i såsen (eller endast toppa med dem) vid servering. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-27Hittade varken pancetta eller bellaverde. Använde torrsaltat bacon istället. La till en halv grönsaskbuljongtärning också. Blev mycket gott! Ska försöka få tag på pancetta till nästa gång.
Hanna
2014-04-16