Pastasås som i Italien

8
1
Pastasås som i Italien

Dröm dig bort till varmare breddgrader med denna pastasås, precis som i Italien! Isterband, morot, parmesanost och lök är några av smakerna i denna utsökta sås. Blanda alla ingredienser vid servering och njut!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2007

Pastasås som i Italien

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
stor morot
100 g
rotselleri
-
olivolja till stekning
1
förp isterband (à ca 300 g)
500 g
krossade tomater
1 dl
hönsbuljong (konc fond + vatten)
2
lagerblad
1/2 tsk
socker
-
salt
300 - 350 g
spaghetti
1 dl
finhackad bladpersilja
2 dl
riven parmesanost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på isterband och fond.
Gör glutenfri: byt isterbanden mot t ex köttfärs. Välj specialpasta utan gluten.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Använd äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Gör som i Italien, blanda allt i pannan vid servering, sås, pasta, parmesan och persilja. På så sätt blir sås och pasta ett.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentar

Ia

2008-12-19

Denna kan verkligen rekommenderas när man tröttnat på vanlig körrfärssås så är det här en bra variant att ta till. Jättegod och uppskattades av ungdomarna hemma.

Näringsvärde per portion

Energi 2560 KJ / 610 kCal
Fett 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept