Spaghetti med råriven tomatsås alla vesuviana

Spaghetti med råriven tomatsås alla Vesuviana är en lakto- vegetarisk variant av pasta puttanesca. Genom att riva tomaterna på rivjärn slipper du blanchera dem, och kan snabbt och enkelt laga en smakrik tomatsås.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2025

Ingredienser
4 portioner
4 portioner spaghetti (gärna fullkorn)
10 tomater
2 vitlöksklyftor
2 dl urkärnade kalamataoliver (ev extra till servering)
2 msk kapris
1/2 kruka bladpersilja
1/2 - 1 tsk chiliflakes
2 msk olivolja
svartpeppar
flagad parmesan eller annan lagrad ost
ev oliver (till servering)
Gör så här
00:02:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan ost och oliver till servering.
Energi1969 KJ / 472 kCal
Fett20 g
Salt2.7 g
Kolhydrater56 g
Protein11 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer