Pasta med räkor & vitlök
En snabblagad pasta med lyxkänsla! Den här pastarätten har en svårslagen smakkombination av vitlök, vitt vin, bladpersilja och räkor, som går att byta ut mot andra skaldjur, till exempel musslor. Servera med nymalen svartpeppar och eventuellt ett gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
4 portioner
1 kg frysta räkor med skal (1 kg motsvarar ca 400 g skalade)
350 g spaghetti
3 vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
1 dl hackad bladpersilja
1/2 citron
olivolja
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Till servering
bröd
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Förväntade mig inte att det skulle vara så gott! Serverades till barn & är inte själv förtjust i vitt vin så jag körde citron rakt igenom.
Cecilia
2024-08-23Inget fel på smaken men en lite småtråkig rätt som definitivt inte gjorde sig som matlåda.
Sofia
2021-10-27Mkt gott. Satte i lite chilli också som passade mkt bra. Tänk bara på att låta pannan med vitlök o olja svalna lite innan ni häller i vinet
Stig
2020-11-21