Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pasta med räkor & vitlök

En snabblagad pasta med lyxkänsla! Den här pastarätten har en svårslagen smakkombination av vitlök, vitt vin, bladpersilja och räkor, som går att byta ut mot andra skaldjur, till exempel musslor. Servera med nymalen svartpeppar och eventuellt ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

  1. Tina och skala räkorna, spara några med skalet kvar till garnering.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i 1/2 dl olja i en stor stekpanna. Tillsätt vinet och låt vätskan koka ner till hälften.
  4. Tillsätt 2 dl av pastans kokvatten och låt vätskan koka ner till hälften.
  5. Häll av pastan och vänd ihop den med sås, räkor och persilja i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen »klibbar« fast på pastan, ca 1 minut.
  6. Till servering: Garnera med de oskalade räkorna. Strö över flingsalt och mal över peppar. Servera med citronklyftor och gärna ett bröd.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg frysta räkor med skal (1 kg motsvarar ca 400 g skalade)
  • 350 g spaghetti
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 1/2 citron
  • olivolja
  • salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?