Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spaghetti Liedholm

Spaghetti Liedholm kommer bli din nya favorit på stressiga dagar. Supersnabbt gör du denna rätt genom att fräsa vitlök och peperoncini och sedan blanda ihop det med al dente-kokt pasta samt persilja. Enkel och underbart god pastarätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka spaghettin al dente.
  2. Hetta upp oljan och fräs vitlök och peperoncini, vitlöken ska bli mjuk men inte bränd. Observera att man endast ska låta peperoncini var kvar i oljan ett par minuter; annars blir den för stark.
  3. Häll bort kokvattnet från pastan och häll i den i pannan. Rör om och blanda i persiljan. Salta och peppra.
  4. Servera genast som ensamrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g spaghetti
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 peperoncini eller torkad chilifrukt
  • 1 knippa grovhackad bladpersilja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?